Mainos

VS: Kerrostalon asukkaille irtisanomisilmoitus – vastaanottokeskus tarvitsi lisätilaa

Pirkanmaan Toijalassa on syntynyt kohu, kun turvapaikanhakijoiden asuttamasta kerrostalosta irtisanottiin vanhojen vuokralaisten vuokrasopimuksia, jotta turvapaikanhakijoille saataisiin lisää tilaa, uutisoi Valkeakosken Sanomat.

Alma Mediaan kuuluva lehti kertoo, että Akaan Seutu -lehti uutisoi vielä joulukuussa, että Toijalan Rautalassa sijaitsevan talon vuokralaiset saavat jatkaa asumistaan normaalisti. Alun perin kerrostalosta vuokrattiin vastaanottokeskustoimintaan vain tyhjät asunnot, joita oli silloin 11 kappaletta. Hoivapalvelu Valkokulta vuokrasi asunnot 70 ihmiselle talon omistavilta Etelän Tehtaat Oy:ltä ja Riihirakenne Oy:ltä.

Valkeakosken Sanomien mukaan asuntoja tarvitaan nyt kuitenkin lisää ja osa vanhoista asukkaista on saanut irtisanomisilmoituksen.

– Vuokrasuhteen irtisanomiset koskevat 3–4 isompaa asuntoa, toteaa kiinteistönomistaja lehdelle.

Lehdelle omistaja vakuuttaa, että asukkaille ollaan tarjottu toista asuntoa ja ilmaista muuttoapua. Lisäksi vuokranantaja tarjoaa kuukauden ajaksi vapautusta vuokranmaksusta. Irtisanomisia on tulossa myös lisää, mutta ne eivät lehden mukaan liity vastaanottokeskuksen toimintaan. Vastaanottokeskuksen vuokra-aika talossa on yksi vuosi.

– Vastaanottokeskuksen lähdön jälkeen jokaisen asunnon vuokralaiset irtisanotaan. Se johtuu siitä, että yhtiö aikoo peruskorjata koko kerrostalon. Ei siellä kukaan remontin aikana pystyisi asumaan.

Kerrostalossa on 33 asuntoa. Noin puolet asunnoista on vuokrattu vastaanottokeskukselle. Valkeakosken Sanomien mukaan Toijalan Rautalan alueella on kahdeksan kerrostaloa. Alueen taloista vain kaksi on vuokra-asuntoina. 

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.