VR otti koronapassin käyttöön – näissä tilanteissa sitä vaaditaan

5:31
Koronapassia vaaditaan nyt myös ruokaravintoloissa – näin asiakkaat reagoivat muutokseen helsinkiläisravintolassa

Koronapassin käyttöönotto junissa on poikinut VR:lle palautetta kaikissa viestintäkanavissa. Palautetta on annettu konduktööreille myös kasvotusten.

VR otti koronapassin käyttöön kaikissa juniensa ravintolavaunuissa eilen sunnuntaina 28. marraskuuta.

VR:n mukaan muutos oli sujunut maanantaihin mennessä hyvin.

– Puolitoista vuorokautta takana, eikä suurempia haasteita. Asiakkaat ovat ottaneet muutoksen hyvin vastaan, samoin myös henkilökunta, VR:n viestintäpäällikkö Mira Linnamaa kertoo.

  • Jutun alussa oleva video: Koronapassia vaaditaan nyt myös ruokaravintoloissa – näin asiakkaat reagoivat muutokseen helsinkiläisravintolassa

Koronapassi tarkistetaan ravintolavaunun kassalla yli 16-vuotiailta ravintolavaunun asiakkailta. Linnamaan mukaan passien tarkastaminen on sujunut pääasiassa ripeästi.

– Ruuhkaisissa junissa on mennyt hieman enemmän aikaa, joten odotusaika ravintolavaunussa on saattanut pidentyä.

Koronapassi vaaditaan ravintolavaunussa asioivilta asiakkailta, mutta ruokaa voi tilata omalle paikalle ilman koronapassia.

Linnamaan mukaan omalle paikalle tehtyjen ruokatilauksien määrä on kasvanut merkittävästi.

– Tilauksia on tehty joka junassa. Takana on kuitenkin vasta niin lyhyt aika, etteivät tarkemmat luvut ole päivittyneet järjestelmiin.

Saako ravintolavaunun läpi kävellä ilman passia?

Koronapassia ei tarvitse käyttää niillä junavuoroilla, joissa on ravintolavaunun sijaan kärrymyynti. Kärrymyynnistä voi ostaa kaikkia muita tuotteita paitsi alkoholia.

VR tulkitsee koko ravintolavaunun ravintolatilaksi. Näin ollen jokaisen ravintolavaunussa olevan henkilön tulee esittää henkilökunnalle koronapassi.

– Vaikka ravintolavaunusta ei itse ostaisi mitään, tulee koronapassi esittää silti. Tai jos seurueesta yksi tekee kaikkien puolesta tilaukset, on muiden silti esitettävä koronapassi. Mutta ravintolavaunussa ollaan pääosin vain silloin, kun ravintolavaunussa asioidaan, sillä istumapaikkoja on rajattu määrä.

Ravintolavaunun läpi on kuitenkin mahdollista kävellä esittämättä passia.

Linnamaan mukaan koronapassin käyttöönotto on johtanut runsaaseen palautemäärään. Asiakkailta kertynyt palaute on ollut pääasiassa myönteistä.

– Kaikkia kanavia pitkin on tullut hyvää palautetta. Myös negatiivista palautetta on tullut ja palautetta on annettu myös kasvotusten konduktööreille.

Linnamaan mukaan VR:n henkilökunta raportoi matalalla kynnyksellä poikkeuksellisista tilanteista asiakkaiden kanssa. Toistaiseksi koronapassiin liittyvistä erityistilanteista asiakkaiden kanssa ei ole raportoitu.

– Viikon päästä tiedetään lisää, mutta alku on ollut lupaava. 

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja