Matkustaja hämillään ääriään myöten täyteen myydystä junavuorosta – VR kertoo tekevänsä merkittävän muutoksen lipunmyyntiin, jottei junissa matkusta liikaa ihmisiä

Bussi- ja junaliikenteessä osa vuoroista on ollut tupaten täynnä – liikennöitsijät kommentoivat:"Matkustaja voi itse ostaa viereisen paikan tyhjäksi" 5:16
Katso myös video keskustelua herättäneestä tapauksesta: Bussi- ja junaliikenteessä osa vuoroista on ollut tupaten täynnä – näin liikennöitsijät kommentoivat tilannetta.

Kesäkuun puolivälistä alkaen junissa ei enää myydä lippuja seisomapaikoille. Junissa aloitetaan myös kasvomaskien ja käsidesin myynti.

MTV Uutisten toimittaja hämmästyi astuttuaan täpötäyden Onnibusin kyytiin, vaikka koronarajoituksissa on korostettu väljyyden ja turvavälien merkitystä viruksen leviämisen estämisessä.

Sunnuntaina myös junamatkustaja oli hämmästellyt Twitterissä, miksi VR myy vuoronsa koronan aikaan täyteen. Ihmisiä oli ollut junassa enemmän kuin istumapaikkoja.

Matkustaja oli ihmetellyt, miten turvavälin pitäminen onnistuu täydessä junassa.

Jos tviitti ei näy yllä, voit katsoa sen tästä linkistä.

VR:n kaupallinen johtaja Salla Ketola kertoi MTV Uutisille olevansa tietoinen tapauksesta, jossa juna on myyty täyteen ja asiakkaita on ollut enemmän kuin istumapaikkoja oli vapaana.

Ketolan mukaan yksittäisiä täydempiä junavuoroja on yleensä viikonlopun meno- ja paluuliikenteessä.

– Muutama yksittäinen junavuoro on ollut enemmän täynnä, mutta suurin osa vuoroista on kuitenkin nykyisin väljiä, Ketola sanoo.

Lippujen myynti junista lopetetaan toistaiseksi

Liian täyden junavuoron mahdollistaa Ketolan mukaan nimenomaan se, että matkustajille myydään niin sanottuja seisomapaikkoja.

Junalippuja ei toistaiseksi kesäkuun puolivälistä alkaen tulla myymään enää junissa.

– Kesäkuun 15. päivästä lähtien konduktöörit eivät enää myy lippuja suoraan junista, täsmentää Ketola.

Junan jokainen istumapaikka on kuitenkin normaalisti myynnissä tulevaisuudessakin.

VR:n koronatoimenpiteissä ei ole otettu käyttöön esimerkiksi sitä, että joka toinen istumapaikka jätettäisiin myymättä.

– Jokainen paikka on edelleen mahdollista myydä, mutta on epätodennäköistä, että kaikki paikat tällä hetkellä myytäisiin täyteen, Ketola pohtii.

Hyttiin ei vieraita, maskeja myyntiin

Ketolan mukaan junia siivotaan koronan vuoksi tehostetusti. Junissa kiertää erillisiä siivouspartioita, ja etenkin vessoja siivotaan usein.

VR suunnittelee aloittavansa junissaan myös käsidesin ja kasvomaskien myynnin kesäkuun aikana.

Lisäksi 15. kesäkuuta alkaen tapahtuville matkoille yöjunien makuupaikat myydään niin, ettei samaan hyttiin majoiteta vieraita ihmisiä. Hytin saa tavallisen makuupaikan hinnalla.

Ketola painottaa junamatkustamisen olevan edelleen varsin turvallista.

Hän ohjeistaa matkustajia noudattamaan hyvää hygieniaa ja pitämään mahdollisuuksien mukaan etäisyyttä kanssamatkustajiin.

– Sairaana ei tule matkustaa, Ketola lisää.

Ketola painottaa, että junissa on kuitenkin enemmän tilaa kuin esimerkiksi lentokoneissa.

Lue myös:

    Uusimmat