Mainos

VR:n päätös karsia junavuoroja helpotti aamuruuhkassa

VR:n päätös karsia ennakkoon pääkaupunkiseudun lähijunavuoroja näyttäisi toimineen.

VR:n operaatiokeskuksen johtajan Ari Vanhasen mukaan lähijunaliikenne ei päässyt ruuhkautumaan aamun liikenteessä, vaan suunniteltu liikenne kulki ongelmitta yksittäisiä myöhästymisiä lukuun ottamatta.

- Rantaradalla aamuruuhkassa yksi U-juna hajosi ja tukki puolisen tuntia liikennettä. Ja Kirkkonummella Turun-juna oli suunnilleen 40 minuuttia myöhässä, kun vaihteissa oli lunta. Sen jälkeen on ollut muutamia 15-20 minuutin myöhästymisiä, Vanhanen kertoo.  

Junaliikenteen suurin ongelma lumituiskussa ja pakkasessa on Vanhasen mukaan se, että vaihteiden sähkölämmitys ei riitä sulattamaan vaihteita, ja silloin niiden kääntämiseen ja käsin puhdistamiseen tarvitaan normaalia enemmän aikaa. 

-Kun junien vuoroväliä harvennetaan, silloin on aikaa puhdistaa. Väkeä on siellä niin paljon kuin tarvitaan, mutta jos junia menee koko ajan, työntekijät eivät pääsisi puhdistamaan. Sitten kävisi niin, että junat pysähtyisivät jonoon ja kaaos olisi valmis.  
Matkustajien palaute aamun supistetusta liikenteestä on ollut pääosin myönteistä. 

-Somessa on pääsääntöisesti ollut positiivista palautetta, negatiivisia kommentteja on yhden käden sormilla oleva määrä. Kukaan ei ole ilmeisesti jäänyt laiturille sen takia, että ei olisi mahtunut kyytiin. 

VR on karsinut tämän päivän junavuoroja niin lähi- kuin kaukoliikenteessä lumituiskun vuoksi. Peruutuksia tulee myös huomiselle, ja niistä VR tiedottaa tarkemmin kello 14 jälkeen.  

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.