VR laskee kaukojunien lippuhintoja neljänneksen – uudet hinnat voimaan heti

VR vastaa joukkoliikenteen hintakilpailuun 2:05

VR laskee kotimaan kaukoliikenteen junalippujen hintoja pysyvästi keskimäärin neljänneksen. Alennus on VR:n mukaan pysyvä, ei kampanja. Hinnanalennus koskee koko maata.

Uusia halvempia junalippuja voi ostaa tästä päivästä alkaen, ja uudet hinnat ovat heti voimassa. VR:n mukaan edulliset hinnat tulevat nyt myös reiteille, joilla ei viime aikoina ole ollut alennuskampanjoita.

VR: Opiskelijoiden alennusprosentit pienenevät, mutta lippujen hinta alenee 0:50

Uudistuksessa on VR:n mukaan karsittu lipputyyppejä: tarjolla on säästölippu ja peruslippu.

– Säästölippu on aina edullisin vaihtoehto, ja sen hinta on sama kaikille. Säästölippuja on myynnissä kaikilla reiteillä, rajoitettu määrä junavuoroa kohden, junayhtiö kertoo tiedotteessaan.

Peruslipulla on kolme hintatasoa, ja sen hinta on sitä edullisempi, mitä aikaisemmin sen ostaa. Kalleimpia ovat ruuhkaisimmat junat. Opiskelija-, eläkeläis- ja lapsialennukset myönnetään peruslipun hinnasta.

VR markkinoi hinnanmuutoksiaan näyttävästi Helsingin rautatieasemalla 

Yksi ryhmä voi jäädä paitsi

HS illan mukaan hinnan alennukset eivät kuitenkaan ulotu kaikkiin ryhmiin. Helsingin Sanomien mukaan lapsen tai lapsien kanssa matkustavien lippujen hinnat saattavat uudistuksessa jopa nousta.

VR muutti hintoja lapsien osalta niin, että jatkossa kaikki 4–16 vuotiaat joutuvat ostamaan oman lipun, kun aiemmin alle kuusivuotiaat saattoivat matkustaa ilmaiseksi aikuisen kanssa ilman omaa paikkaa ja 0–16 vuotiaat perhelipulla maksutta omalla istumapaikalla aikuisen kanssa.

Nyt perhelippua ei enää ole tarjolla, mutta lapset saavat 40 prosentin alennuksen peruslipuista. Säästölipuista alennusta ei myönnetä lapsillekaan.

 

Lue myös:

    Uusimmat