Mainos

VR: Lippu-uudistus otettiin vastaan hyvin – "Mietimme jatkoa sen mukaan, kuinka paljon liputtomia liikenteessä on"

1:52

Lipunmyynti sekä VR:n että HSL:n lähijunissa on loppunut tänään. Matkustajien on hankittava lippu ennakkoon tai maksettava se matkakortilla.

Poikkeuksena ovat Riihimäen ja Lahden välillä matkaavat lähijunat, joista lippuja voi ostaa niin kauan kunnes kaikilla asemilla on lippuautomaatit.

VR:n lähiliikennejohtaja Teemu Sipilän mukaan lippu-uudistus on herättänyt jonkin verran kyselyitä, vaikka asiasta on viestitty yhdessä HSL:n kanssa jo huhtikuusta alkaen. Sipilän mukaan suuri osa asiakkaista vaikutti tänään tietävän, mistä on kysymys.

– Ihmiset ottivat tämän rauhallisesti ja hyvin vastaan. Palaute henkilökunnalta oli myös positiivista, Sipilä vakuuttaa.

VR:n asemilla on aina keskiviikkoon asti opastajia, jotka neuvovat asiakkaita lipun ostossa. Sipilän mukaan liputtomiin matkustajiin suhtaudutaan kuitenkin uudistuksen alkuvaiheessa ymmärtäväisesti.

– Katsomme, kuinka paljon liputtomia matkustajia liikenteessä on ja harkitsemme sen mukaan, millaisella linjalla menemme eteenpäin. Meillä on vakaa usko, että ihmiset oppivat ostamaan lippuja netin ja mobiilin kautta.

Junalippuja voi ostaa myös asemien automaateista, lipunmyyntipisteistä ja R-kioskeilta.

Jatkossa konduktöörit alkavat kiertää lähijunissa pareittain ja katsovat matkustajilta liput koko junassa. Uudistuksella halutaan suitsia liputta matkustamista.

– Alkuvaiheessa pyritään katsomaan, josko se lippu pystytään ostamaan mobiilin kautta ja ohjeistamaan ihmisiä lipunostokanavien käytössä. Viime kädessä konduktööri voi poistaa asiakkaan junasta, Sipilä sanoo.

VR laajentaa tänään lisäksi lähiliikennealuettaan Riihimäeltä Tampereelle. Yhtiön mukaan lähijunien lippujen hinnat laskevat uudella alueella keskimäärin viidenneksen kaukojuniin verrattuna. 

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.