Von Hertzen Brothers ja Luonnonperintösäätiö yhdistävät voimansa metsäalueen hankkimiseksi ja suojelemiseksi

Von Hertzen Brothers ja Luonnonperintösäätiö käynnistävät Blue Forest -kampanjan metsäalueen hankkimiseksi ja suojelemiseksi.

Von Hertzen Brothers -yhtye ja Luonnonperintösäätiö käynnistävät yhteisen musiikkia, taidetta ja luonnonsuojelua yhdistelevän Blue Forest -kampanjan metsäalueen suojelemiseksi eteläisestä Suomesta.

Kampanja käynnistyy taidehuutokaupalla, jossa myytävät taideteokset on luotu Von Hertzen Brothersin tulevan Red Alert in the Blue Forest -levyn innoittamana.

Projektissa on mukana 12 kotimaista kuvataiteilijaa, ja kukin taiteilija on tehnyt levyn kappaleesta oman näkemyksensä mukaisen taideteoksen. Teokset huutokaupataan online-huutokaupalla, jonka tuotto ohjataan lyhentämättömänä mahdollisimman monimuotoisen etelä-suomalaisen metsäalueen hankintaan ja suojeluun.

Blue Forest -taidenäyttelyssä mukana olevat taiteilijat ovat Ville Tietäväinen, Samuli Heimonen, Heikki Willamo, Katariina Souri, Manuela Bosco, Jarmo Kukkonen, Milla Paloniemi, Sampsa Sarparanta, Rosa Liksom, Minna Pyykkö, Jaakko Mattila ja Markku Hakuri.

Mikko, Kie ja Jonne von Hertzen kertovat tiedotteessa olevansa erittäin huolestuneita suomalaisen metsäluonnon monimuotoisuuden katoamisesta.

– Eteläsuomalaisista metsistä vain alle 3 prosenttia on rauhoitettuja ja nekin hajallaan pieninä sirpaleina. On vaikea uskoa, että kenenkään mielestä tämä on hyvä ja kestävä tilanne. Siksi koimme pakottavaa tarvetta tehdä yhtyeenä asialle jotakin ja kutsuimme tuntemiamme ja arvostamiamme taiteilijoita mukaan tempaukseen, jolla alamme kerätä varoja yhdessä Luonnonperintösäätiön kanssa suojellaksemme mahdollisimman suuren kaistaleen koskematonta, luonnonarvoiltaan merkittävää ja monipuolista metsää, he kertovat kampanjan taustoista tiedotteessa.

Lue myös:

    Uusimmat