Suomeen uusi suojelualue runoilija Kirsi Kunnaksen kunniaksi – kantaa nimeä Tiitiäisen metsä

WSOY ja Luonnonperintösäätiö ovat perustaneet suojelualueen, joka sijaitsee lähellä Ylöjärven keskustaa.

27 hehtaarin metsä sijaitsee lähellä Ylöjärven keskustaa, Pikku-Ahveniston vieressä.

– Alueelle pääsee vaivattomasti virkistäytymään. Metsästä löytyy valtavia muurahaiskekoja, sammaloitunutta kalliota, runsaasti lahopuuta ja monipolvisia, helppokulkuisia polkuja. Myös liito-oravan tiedetään viihtyvän Tiitiäisen metsässä, tiedotteessa kerrotaan.

Alueella kerrotaan olevan runsaasti korkeuksiin kurkottavia kuusia, mäntyjä ja haapoja. Sen kuvaillaankin sopivan todella hyvin juuri Tiitiäisen metsäksi vanhojen puiden luoman salaperäisyyden ja satumaisen tunnelman vuoksi. 

–Metsä on kokonainen oma maailmansa täynnä metsäluonnon vilkasta elämää ja sen tapahtumia, ja me ihmiset olemme osa sen olemusta. Me olemme metsäkansaa. Onhan metsä muovannut ajatteluamme ja aistejamme pitkän yhteisen historiamme aikana, muistuttaa Kirsi Kunnas.

Suojelualueelle kerätään rahaa lahjoituksilla ja Tiitiäisen metsä -runokokoelmalla. Kirja pitää sisällään Kunnaksen kirjoittamia runoja ja sitä kuvaillaan tiedotteessa kirjailijan rakkaudenosoitukseksi suomalaiselle metsälle.

Kunnaksen runokokoelman on kuvittanut Silja-Maria Wihersaari.

WSOY tukee kampanjaa 20 000 euron summalla ja lahjoittaa lisäksi jokaisesta myydystä Tiitiäisen metsä -kirjasta euron Tiitiäisen metsä -suojelualueelle.

Lisäksi Luonnonperintösäätiö kerää lahjoituksia yrityksiltä ja yksityisiltä henkilöiltä. Keräykseen voi kuka tahansa osallistua Luonnonperintösäätiön sivuilla.

Lue myös

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja