Volvolla kunnianhimoiset suunnitelmat – neljännes uusissa autoissa käytettävästä muovista kierrätettyä

1:26

Volvo jatkaa kestävän kehityksen linjaansa ja aikoo lisätä kierrätetyn muovin osuutta autonvalmistuksessa.

Pääkuvan video

Volvo esitteli uuden V60-farmarin

Volvo on aikeissa vaihtaa neljäsosan autoissaan käytettävästä muovista kierrätettyihin muoveihin. Uudistuksen on tarkoitus astua voimaan vuodesta 2025. Volvo neuvottelee nyt muovintuottajien kanssa tavoitteidensa saavuttamiseksi.

Volvon kestävän kehityksen päällikkö Stuart Temple kertoi uutistoimisto Reutersille, että kierrätettyjen muovimateriaalien käyttäminen esimerkiksi kojelaudassa ja matoissa ei vaikuta autojen turvallisuuteen tai laatuun mitenkään.

Tällä hetkellä Volvon autoissa käytettävästä muovista noin viisi prosenttia on kierrätettyä muovia.

Volvo esitteli jo koemallin XC60 plug-in hybridistä, jonka mattojen kuidut ovat tehty kierrätetyistä muovipulloista ja konepellin alla sijaitsevat äänieristeet ovat tehty kierrätetyistä autonistuimista.

Kierrätysmuovien ottaminen käyttöön on samassa linjassa autovalmistajan aikaisempien suunnitelmien kanssa, joissa se aikoi sisällyttää kaikkiin autoihinsa sähkömoottorin vuodesta 2019 eteenpäin. Toukokuussa Volvo arvioi, että vuoteen 2025 mennessä puolet sen maailmanlaajuisesti myymistä autoista olisi ainoastaan sähkömoottorilla toimivia.


Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja