Volvo yllätti: Ensimmäisessä sähköautossa täysin uusi tietoviihdejärjestelmä – "Voimme vihdoin tarjota saman kokemuksen kuin älypuhelimissa"

Volvon ensimmäinen sähköauto luottaa Androidiin 1:48
Volvon ensimmäinen sähköauto luottaa Androidiin.

Volvo esittelee keskiviikkona historiansa ensimmäisen täyssähköauton. Lisätietoa sähköisestä XC40-katumaasturista tiputellaan murunen kerrallaan.

Volvon täyssähköisessä XC40:ssä tullaan käyttämään Googlen Android-käyttöjärjestelmän päälle tehtyä tietoviihdejärjestelmää.

Ruotsalaisvalmistajan mukaan Android tarjoaa asiakkaille "ennennäkemättömiä" personointimahdollisuuksia sekä aiempaa parempaa käytettävyyttä. Android-pohjainen käyttöjärjestelmä on myös valmiiksi tuttu miljoonille kehittäjille.

Käyttäjä voi esimerkiksi säätää lämpötilaa, asettaa navigoinnin määränpään, toistaa musiikkia ja podcasteja Spotifyn kaltaisilla sovelluksilla sekä pitää yhteyttä viestejä lähettämällä.

Volvo on ensimmäinen autovalmistaja, joka tekee vastaavaa yhteistyötä Googlen kanssa. Volvon sisarmerkki Polestarin tulevassa Polestar 2 -sähköautossa on niin ikään Android-pohjainen tietoviihdejärjestelmä.

Sähköinen XC40 on ensimmäinen Volvo, joka pystyy vastaanottamaan isoja ohjelmistopäivityksiä verkon yli, mikä asettaa Volvon autojen yhteystoimintojen eturintamaan muun muassa Teslan kanssa.

– Voimme vihdoin tarjota saman kokemuksen autoissa kuin älypuhelimissa – ja siten, että vuorovaikutus on turvallista ajamisen aikana, sanoo Volvon pääteknologiajohtaja Henrik Green.

Uusi tietoviihdejärjestelmä integroidaan täysin Volvo On Call -palvelun kanssa, mikä mahdollistaa esimerkiksi akun varaustason tarkkailun puhelinsovelluksella.

Täysin sähköinen XC40 esitellään yleisölle 16. lokakuuta.

Lähde: Volvo

Lue myös:

    Uusimmat