Mainos

Volkswagenilta tulossa täysin uusi lippulaiva: Arteon käy Mersun ja BMW:n kimppuun

Volkswagen tuo ensi vuonna markkinoille täysin uuden mallin. Arteon on valmistajan tuleva lippulaivamalli, joka näyttää suuntaa myös muiden mallien kehitykselle.

Volkswagen julkaisi eilen ensimmäisen luonnoksen tulevasta huippumallista. Coupemainen Arteon korvaa Passatiin pohjautuvan CC:n. Auto muistuttaa hyvin pitkälti Genevessä keväällä 2015 nähtyä Sport Coupe Conceptia.

Viistoperäisessä Arteonissa on VW:n mukaan todella suuri tavaratila ja lastaamisen helpottamiseksi luukku ulottuu Audi A7:n tapaan kattoon saakka – toisin kuin CC:ssä, jossa on sedanmainen luukku.

Myös auton keula poikkeaa saksalaisvalmistajan nykymallien tyylistä, mutta Volkswagenin mukaan muut mallit tulevat omaksumaan muotoja Arteonista.

Auto nähdään ensimmäisen kerran maaliskuussa Geneven autonäyttelyssä ja myyntiin se saadaan ensi kesänä.

Volkswagen ei ole vielä kertonut tarkempia yksityiskohtia moottorivaihtoehdoista, mutta todennäköisimmin Arteon saa konepeltinsä alle samoja bensiini- ja dieselmoottoreita kuin Passat. Myös pistokkeesta ladattava hybridi lienee tulossa.

Arteon on saanut nimensä taiteesta ("art") sekä Volkswagenin Kiinassa myymän edustusauton Phideonin eon-päätteestä, jolla halutaan viitata premium-segmenttiin.

Autoa tullaan valmistamaan samalla Emdenin-tehtaalla Saksassa kuin CC:tä, jonka valmistus lopetettiin lokakuussa. Auton lähtöhinta Saksassa on saksalaislähteiden mukaan 33 000 euroa.

Arteonista povataan haastajaa Mercedes-Benzin CLS:lle ja BMW:n 6-sarjan Gran Coupelle.

Lähde: Volkswagen

***

2:01

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.