Volkswagenilla turvavyöongelma myös USA:ssa: Kuljettajan turvavyö repesi kahdessa törmäystestissä

2:17

Yhdysvalloissa viranomaiset ovat ilmoittaneet nostavansa Volkswagenin väitettyyn turvavyöongelmaan liittyvän selvityksen alustavasta tutkimuksesta tekniseksi analyysiksi. Tutkinnan edetessä mahdollisesti tehtävät löydökset saattavat johtaa reilun 100 000 auton takaisinkutsuun Yhdysvalloissa.

Pääkuvan video

VW-konsernin autoissa suunnitteluvirhe: MTV Uutisten haastattelussa OTI:n Tapio Koisaari

Automediassa on käsitelty viime aikoina laajasti Tekniikan Maailman tekemää löydöstä Volkswagen-konsernin pikkuautoja koskettavasta turvavyöongelmasta sekä epäonnistuneesta korjausyrityksestä. Saksalaisvalmistajalla kerrotaan olevan turvavyöongelmia Euroopan lisäksi myös Atlantin toisella puolella.

Yhdysvaltain viranomaiset ovat ilmoittaneet kiristävänsä tutkintaansa liittyen vuosimallin 2018 Volkswagen Tiguanin turvavyöongelmaan. Liikenneturvallisuusviraston suorittamissa törmäystesteissä kuljettajan turvavyö repesi, kun autolla ajettiin koko keulan leveydeltä kiinteään esteeseen. Repeytymiskohta oli vyön kiinnityssoljen kohdalla.

Volkswagen on kiistänyt ongelman, mutta kertoo tekevänsä yhteistyötä viranomaisten kanssa asian selvittämiseksi. Mikäli viranomaiset niin päättävät, voi seurauksena olla noin 110 000 Tiguanin takaisinkutsu.

Uusimman sukupolven Tiguan on ollut Euroopassa myynnissä parin vuoden ajan, mutta yhdysvaltalaisten asiakkaiden ulottuville se on saapunut vasta hiljattain.

Yhdysvalloissa myytävän Tiguanin ongelmista ei voi vetää johtopäätöksiä Euroopassa myytävien autojen suhteen, sillä niissä voi olla rakenteellisia eroja. Toistaiseksi ei ole tiedossa sekään, onko samaisia turvavöitä käytössä myös muissa malleissa Tiguanin lisäksi.

Insurance Institute of Highway Safetyn eli IIHS:n Tiguanille suorittamissa törmäystesteissä ei havaittu ongelmia.

Tiguanin turvavöihin kohdistuvan selvityksen kiristymisestä kertoi Suomessa ensimmäisenä Moottori.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja