Volkswagen vakavana: Vuonna 2025 tapahtuu suuri muutos – tulee olemaan suunnaton haaste

Tässä on Volkswagenin sähkömaasturi ID.4 3:00
Volkswagen ID.4 -sähköauto valittiin maailman parhaaksi autoksi vuosimallia 2021. Katso videolta, miltä se näyttää.

Volkswagen investoi sähköautoihinsa huiman summan.

EU:n vuonna 2025 voimaan tuleva ilmastolainsäädäntö tekee sähköautoista tuottavampia kuin polttomoottoriautoista, arvioi Volkswagenin henkilöautopuolen johtoryhmän jäsen Thomas Ulbrich. Ulbrichin kommenteista uutisoi Financial Times.

Volkswagen suunnittelee investoivansa 35 miljardia euroa sähköajoneuvoihin, joiden tulevaisuuden markkinat näyttävät valoisilta. Yhtiö ennakoi, että vuoteen 2025 mennessä kolmasosa sen myymistä autoista Euroopassa on sähköisiä, ja vuosisadan lopussa osuus olisi jo 70 prosenttia.

Polttomoottorien kysynnän odotetaan laskevan, sillä EU:n tuleva lainsäädäntö tähtää unionin hiilidioksidineutraaliuteen vuoteen 2050 mennessä. Hiilidioksidipäästöjä vähennetään tasolle, joka ei enää vaikuttaisi ilmaston lämpenemiseen.

Uusi standardi on vaikeinta tuoda pieniin autoihin

Polttomoottoriautoja koskeva päästöjä vähentävä Euro 7 -standardi otettaneen myös käyttöön vuonna 2025. Ulbrichin mukaan standardi luo polttomoottoriautojen tuotantoon ”suunnattoman haasteen”, sillä sääntöjen täyttäminen vaatii kallista teknologiaa.

Ulbrichin katsoo, että Volkswagenin pienet automallit, kuten Polo ja up!, ovat vaikeimpia sovittaa uuteen standardiin, sillä uusi päästöteknologia nostaisi autojen hintoja huomattavasti.

FT:n mukaan Ulbrichin ennuste on tähän mennessä yksi hätkähdyttävimmistä, joita autoteollisuuden keskuudesta on kuultu.

Viime viikolla Peugeotin omistava Stellantis kertoi, että tällä hetkellä Peugeotin sähkömallien tuotto on polttomoottorimallien kanssa samaa luokkaa, mutta tulevina vuosina valtiontukien voidaan odottaa nostavan sähköautojen tuottavuutta. Renault on sanonut sähköautojensa myyvän yhtä voitollisesti kuin polttomoottoriautojen.

Lue myös:

    Uusimmat