Volkswagen muunteli säätä yliäänitykeillä suojellakseen autojaan – maanviljelijät vaativat nyt miljoonia

0:26

Volkswagen on joutunut erikoisen myrskyn silmään yritettyään pitää Meksikon-tehtaansa pihalla seisseet uudet autot uudenveroisina.

Pääkuvan video

Uuteen VW Golf R:ään tarjolla 40 erikoisväriä

Meksikolaiset maanviljelijät syyttävät saksalaista Volkswagenia satonsa pilaamisesta ja vaativat valmistajalta yhteensä yli kolmen miljoonan euron korvauksia.

Volkswagenin kerrotaan pyrkineen suojelemaan Meksikon-tehtaansa pihalla toimitusta odottaneita autojaan raekuurojen aiheuttamilta lommoilta laitteilla, jotka hajottavat myrskypilviä yliääniaalloilla.

Maanviljelijöiden mukaan Volkswagenin toimet ovat aiheuttaneet alueella kuivuutta, joka on rokottanut satoa pahasti. Haasteen mukaan satoa olisi tuhoutunut tänä kesänä 2 000 hehtaarin edestä.

– Vaikka siitä ei olekaan todisteita, että näiden laitteiden käyttö estäisi sateen syntymisen, on Meksikon Volkswagen päättänyt muuttaa toimintatapojaan säilyttääkseen harmonisen suhteen naapureidensa kanssa, yhtiön edustaja kertoo CNN:lle.

Volkswagenin käyttämät "yliäänitykit" ovat tuttuja myös maanviljelijöille, jotka ovat käyttäneet niitä vuosikymmenten ajan suojellakseen satojaan samaisilta raekuuroilta.

Saksalaisvalmistaja ei aio luopua laitteiden käytöstä jatkossakaan, mutta se ryhtyy käyttämään niitä manuaalisesti. Tällä hetkellä tykit ovat automaattitilassa ja ampuvat shokkeja taivaalle silloinkin, kun sille ei olisi todellista tarvetta. Maanviljelijät uskovatkin tykkien tarpeettoman käyttämisen estäneen myös tavallisten sateiden syntymisen.

Volkswagenin Pueblan-tehtaalla valmistetaan muun muassa Jettaa, Beetleä, Tiguania ja Golfia. Tehdas työllistää noin 15 000 henkilöä.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja