Volkswagen joutui rahoittamaan mainoksen, jossa kurvailee kilpailijoiden autoja

Näin käy keskikokoisen auton ja pikkuauton nokkakolarissa 1:05

Volkswagenin uudessa sähköautomainoksessa vilisee myös kilpailijoiden kulkupelejä. Mainos on osa Electrify America -valistuskampanjaa, jolla yhtiö haluaa edistää ihmisten tietoisuutta sähköautoilusta brändineutraalisti. Yhtiö joutui rahoittamaan mainokseen jäätyään kiinni päästöhuijauksista.

Yllä olevalla videolla näytetään, miten käy kun pieni ja vähän isompi auto ajavat nokkakolarin.

Elokuussa monet mediat, muun muassa Endgadget-sivusto, kiinnittivät huomiota Volkswagenin uuteen sähköautomainokseen. Mainoksessa oranssissa autossa istuva mies on pysähtynyt liikennevaloihin, ja taustalla soi Kivisten ja Sorasten tunnusmusiikki.

Jos video ei näy, voit katsoa sen täältä.

Vierelle ajaa oranssissa Chevrolet Boltissa istuva mies, ja musiikiksi vaihtuu tulevaisuuteen sijoittuvan Jetsonit-piirretyn tunnuskappale. Kun valo vaihtuu vihreäksi, Chevy Boltia ajava mies huristaa tiehensä ja toisessa autossa istuva mies jää jälkeen.

Kertojaääni selittää, että nopean kiihtymisen ansiosta sähköautoja on hauska ajaa ja lisäksi ne ovat paljon edullisempia kuin ennen. Kertoja kehottaa heittämään hyvästit kivikaudelle.

Lopuksi näytetään Chevrolet ajamassa tietä pitkin. Sen perässä tulee muitakin autoja.

Hassua mainoksessa on se, että siinä näkyy monen muunkin valmistajan sähköautoja. Katsoja voi bongata muun muuassa Hyundai Ioniqin, Honda Clarityn ja Nissan Leafin. Itse asiassa Volkkarin oma e-Golf jää mainoksessa hieman statistin rooliin.

Osa brändineutraalia valistuskampanjaa

Muiden sähköautojen näkymiselle löytyy kuitenkin selitys. Mainos on nimittäin osa Volkswagenin brändineutraalia sähköautojen edistämiskampanjaa, joka kulkee nimellä Electrify America. Valistusohjelmalla halutaan lisätä yhdysvaltalaisten kuluttajien tietoisuutta sähköisistä ajoneuvoista. Volkswagen on panostanut siihen 45 miljoonalla dollarilla.

Electrify America -valistuskampanja on puolestaan osa kahden miljardin dollarin sopimusta, jonka Volkswagen teki Yhdysvaltojen viranomaisten kanssa jäätyään kiinni päästöhuijauksista. Volkswagen lupasi panostaa puhtaampaan autoiluun niin autojen rakentamisen kuin opetuksenkin tasolla.

Lue myös:

    Uusimmat