Volkswagen avaa uusia palveluja: tuo sähköautot vuokralle – mukaan myös sähköskoottereita

Volkswagen aikoo avata ensi vuonna uuden WE-palvelun, joka tuo yhteiskäyttöautoja kaupunkien kaduille. Tavoitteena on päästä ympäristöystävälliseen ja ”päästöttömään” palveluun, joten palvelussa vuokrattavat autot ovat vain sähköautoja. WE avataan ensimmäisenä Saksassa ensi vuonna. Volkswagen kertoo asiasta tiedotteessaan.

”Olemme vakuuttuneet siitä, että yhteiskäyttöautoille on kysyntää. Sen takia lähdemme tälle markkinalle konseptilla, joka tyydyttää tarpeet niin lyhyestä muutaman minuutin ajomatkasta pidempään lomamatkaan”, kertoo Volkswagenin hallituksen jäsen Jürgen Stackmann.

Yhteiskäyttöautojen lisäksi liikkumismahdollisuuksia tarjoavat sähköskootterit Cityskater ja Streetmate. Näillä voisi mahdollisesti suunnata kohti lähintä yhteiskäyttöautoa, mikäli se ei aivan lähistöllä ole.

Tiedotteen mukaan WE-palvelu on kehitetty niin, että se kykenee hoitamaan myös MOIA-palvelun tehtäviä. MOIA-palvelu keskittyy kyytien jakamiseen tuntemattomien ihmisten kanssa tai kyytien tarjoamiseen maksua vastaan.

Volkswagenin WE-palvelua hallinnoi UMI Urban Mobility International, joka on Volkswagenin tytäryhtiö. ”Asiakkaamme odottavat ympäristöystävällistä laivuetta, joka vie heidät kohteeseen nopeasti reiluun hintaan – tämä on se kokemus, jonka tulemme tuomaan” UMI:n toimitusjohtaja Philip Reth sanoo.

WE-palvelu aloittaa toimintansa siis Saksassa ensi vuonna. Palvelut laajenevat vuoden 2020 aikana merkittäviin kaupunkeihin Euroopassa, Pohjois-Amerikassa ja Aasiassa.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja