Tällä japanilaisella lentokentällä ei ole koskaan hukattu matkatavaroita

Brittinainen näyttää, miten viikon matkatavarat saa mahtumaan yhteen reppuun 0:54
KATSO MYÖS VIDEO: Näin saat viikon matkatavarat mahtumaan yhteen reppuun.

Japanilainen lentokenttä juhlii merkkipaalua: ei ainuttakaan kadotettua matkatavaraa 30 vuoden olemassaolonsa aikana!

Japanilainen Kansain kansainvälinen lentoasema voitti vuoden 2024 Skytraxin tunnustuksen maailman parhaasta suorituksesta matkatavaroiden perille toimittamisessa. Lentokentällä ei ole hukattu ainuttakaan matkatavaraa sen 30 vuoden olemassaolon aikana. Tunnustus on lentokentälle jo kahdeksas. Samassa listauksessa Helsinki-Vantaan lentoasema sijoittui kuudennelle sijalle.

– Uskomme, että saavutus on jokaisen osallisen päivittäisen työn ja vaivannäön tulosta, mukaan lukien lentoyhtiöiden ja matkatavaroista vastaavien yritysten, kerrotaan Kansain lentoaseman lehdistötiedotteessa.

"Emme koe tekevämme mitään erityistä"

Osakassa sijaitseva Kansain lentoasema avattiin vuonna 1994, ja palvelee arviolta 20–30 miljoonaa matkustajaa vuosittain. Matkatavaroita lentokentällä käsiteltiin noin 10 miljoonaa vuonna 2023.

Pari henkilökuntaan kuuluvaa arvioi jokaisen lentokoneen osalta matkalaukkujen määrän ja tyypin sekä matkustajien jatkoyhteydet. 

– Emme koe tekevämme mitään erityistä, kertoo Kenji Takanishi Kansain lentoaseman viestinnästä CNN:lle.

– Teemme vain jokapäiväistä työtämme ja saamme siitä tunnustusta. Olemme toki iloisia saamastamme palkinnosta. Luulen, että etenkin kentällä työskentelevä henkilökuntamme ilahtuu enemmän, Takanishi jatkaa.

Lue myös:

    Uusimmat