Voisitko välttää flunssan tänä vuonna? Lue tehovinkit!

Flunssan välttäminen flunssakauden aikana voi olla vaikeaa. Se ei kuitenkaan ole mahdoton tehtävä – kokosimme yhteen tärkeimmät keinot taistella flunssaa vastaan.

Flunssakausi on alkanut jälleen, joten nyt ovat hyvät neuvot kalliit. Näillä vinkeillä voit parantaa mahdollisuuksia pöpöjä vastaan.

1. Hyvä hygienia on ehdotonta

Pöpöt leviävät ihmiskosketuksesta, joten muista pestä käsiäsi säännöllisesti. Älä myöskään jaa toisten kanssa juomalaseja, pyyhkeitä, saippuoita ja muita henkilökohtaisia tavaroita.

2. Syö hyvin

Syö paljon kasviksia ja vähintään yksi lämmin ateria päivässä. Luota täysjyvään ja vähennä herkkuja. Hyvä ja terveellinen ruokavalio on loistoase flunssaa vastaan, sillä se parantaa vastustuskykyäsi.

3. Liiku säännöllisesti

Myös liikunta ylläpitää hyvää vastustuskykyä, joten harrasta sitä säännöllisesti vähintään 3–4 kertaa viikossa. Jos et ole aikaisemmin harrastanut liikkumista, aloita nyt – vaikkapa puolen tunnin kävelylenkki tekee aloittelijalle hyvää, siitä määrää on helppo lähteä kasvattamaan.

4. Desinfioi käyttöesineet

Toimistossa, kotosalla tai missä tahansa liikutkin, kannattaa kaikkien koskettelemat tavarat desinfioida ennen käyttöä. Esimerkiksi puhelimet ja kynät ovat loistava alusta monenmoisille bakteereille.

5. Pue lämpimästi

Asiantuntijat sanovat, ettei kylmä aiheuta flunssaa. Jos olet kuitenkin altistunut tartunnalle ja kuljet ulkona vähissä vaatteissa, on sinulla hyvä mahdollisuus tulla kipeäksi.

Laita siis lämmintä vaatetta tarpeeksi päällesi. Suosi kerrospukeutumista, jotta sinun on helppo lisätä tai vähentää vaatetta lämpötilan mukaan.

6. Huolehdi hyvästä ilmankosteutuksesta kodissasi

Ensimmäiset flunssanoireet tuntuvat usein nenässä ja kurkussa. Jos niiden limakalvot pääsevät kuivumaan, on pöpöjen helpompi tehdä pahojaan.

Hyvä ilmankosteus on tärkeää etenkin yöaikaan, joten jos kotisi huoneilma on kuiva, harkitse ilmankostuttimen hankkimista.

7. Vitamiinitabletti pitää pöpöt poissa

Jotta keho voi taistella bakteereja vastaan, se tarvitsee riittävästi vitamiineja ja voi olla, että et saa niitä riittävästi ravinnostasi. Jos epäilet, että syömäsi ruoka ei ole tarpeeksi vitamiinipitoista, syö multivitamiinitabletteja.

8. Luota tehoaseisiin

Kun tunnet olosi tukkoiseksi, ota järeät aseet käyttöön heti: Lepää kunnolla, ota aimo tujaus auringonhattu-uutetta ja ota särkylääkettä. Jos et pysty välttämään flunssaa täysin, tulet ainakin lyhentäneeksi sen kestoa.

9. Rentoudu

Stressi on yksi kehosi vihollisia, joten muista taistella sitä vastaan rentoutumalla ja nukkumalla riittävästi. Hemmottele itseäsi ja varaa aika hierojalle tai rauhoitu pitkällä ja huolellisella venyttelyllä.

10. Juo paljon vettä

Myös riittävä nesteytys on tärkeää, joten huolehdi että juot riittävästi, eli noin 1–1,5 litraa päivässä. Vedestä on paljon hyötyä, sillä sen avulla keho puhdistaa itseään.

(MTV3)

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja