F1

F1

Formulakausi käynnissä!

Koko kausi suorana C Moressa

Katso lisää

Voisiko Sebastian Vettelin supersiirto Mercedekselle toteutua? Mika Häkkiseltä tyly arvio Lewis Hamiltonin tallikaverina ajamisesta

6:27
F1:ssä alkaa uusi aikakausi – näitä muutoksia on odotettavissa kaudelle 2021.

Mika Häkkinen ei pidä lainkaan mahdottomana, että kauden 2020 päätteeksi Ferrarilta lähtevä Sebastian Vettel vetäytyisi F1-radoilta yhden kauden ajaksi mutta palaisi sitten tositoimiin kaudella 2022. Lewis Hamiltonin rinnalla Mercedeksellä Vettelillä olisi Häkkisen mukaan vaikeaa – niin kuin kaikilla muillakin.

Vettelin lähtö Ferrarilta on ollut F1-kevään suurimpia puheenaiheita. Heinäkuussa 33 vuotta täyttävällä saksalaisella on tällä hetkellä käytännössä kaksi vaihtoehtoa kaudelle 2021: ajaa Mercedeksellä tai ei missään.

Häkkinen jos joku tietää, mitä välivuosi voi tarkoittaa. Hän itse vetäytyi F1-radoilta kauden 2001 päätteeksi "sapattivapaalle", mutta yhdestä totisesta yrityksestä huolimatta Häkkinen ei koskaan palannut F1-auton rattiin.

Hän voisi hyvin kuvitella, että Vettel olisi sivussa vain yhden vuoden ja palaisi sitten.

– Iän puolesta se ei ole mikään ongelma varmastikaan. Jos pitää fyysisestä ja henkisestä puolesta hyvää huolta ja pystyy harjoittamaan autourheilua, ajamista, niin mikä ettei. Se, mitä Sebastiania tunnen, hän on hyvä kuljettaja ja persoona. F1 kaipaa aina tuollaisia kuljettajia. Pitää muistaa, että hän on 4-kertainen maailmanmestari, niin hänellä on ihan älytön markkina-arvo, Häkkinen sanoo MTV Urheilulle.

Jotkut uskovat Vettelin toisen vaihtoehdon, Mercedes-siirron, tyssäävän viimeistään siihen, että toista hopeanuolta ajaa ensi kaudellakin mitä suurimmalla todennäköisyydellä kuusinkertainen maailmanmestari Lewis Hamilton.

Vettel ja Hamilton muodostaisivat tilastojen valossa sellaisen kuljettajakaksikon, ettei vastaavaa ole nähty koskaan MM-sarjan 70-vuotisessa historiassa.

Häkkinen huomauttaa, ettei Vettel ole suinkaan ainoa, jolla olisi vaikeaa Hamiltonin rinnalla.

– Kun pistää kenet tahansa kuljettajan Hamiltonin rinnalle, uskon, että se ei toimi ihan hirveän hienosti. Hamilton on kerännyt sellaisen kokemuksen ja uskomattoman mestaruusmäärän, että kukaan sen tallikaverina ei tule olemaan hirveän iloinen.

Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja