Mika Häkkinen nostaa F1-kauden alusta esiin yhden merkittävän seikan – povaa Valtteri Bottaksen olevan siihen liittyen vahvoilla: "Se mahdollisuus voi olla erittäin mielenkiintoinen"

F1:ssä alkaa uusi aikakausi – näitä muutoksia on odotettavissa kaudelle 2021 6:27
F1:ssä alkaa uusi aikakausi – näitä muutoksia on odotettavissa kaudelle 2021.

Mika Häkkinen odottaa F1-kauden alkua innolla. Urallaan 161 GP-starttia ajanut kaksinkertainen maailmanmestari povaa Valtteri Bottaksen olevan vahvoilla, kun kausi 2020 saadaan vihdoin käyntiin.

Häkkinen on elänyt monien muiden tavoin poikkeuksellisen kevään. Koronavirus on muuttanut arkipäivien rytmiä Häkkisen kotimaisemissa, noin 40 000 asukkaan Monacossa.

– Siellä on ollut tosi tiukat säädökset, ja se on ihan hyväkin. Monacon kadut ovat olleet todella hiljaisia, ei ole näkynyt turisteja. Puhunkohan ihan puppua, mutta jos muistan oikein, Monacossa vierailee vuodessa 6–7 miljoonaa ihmistä. Se tarkoittaa, että kaduilla on normaalisti aikamoista hulinaa, ravintoloissa ja baareissa myös, Häkkinen kertaa MTV Urheilulle puhelimitse.

– Olemme viettäneet aikaa viikonloppupaikassamme Ranskassa. Lapset käy etäkoulua, niin sekin on ollut erikoinen tilanne. On aikamoinen haaste, että saa ne nuoret pitämään takapuolen penkissä.

Poikkeustilanteesta huolimatta Häkkisen päivät ovat olleet edelleen kiireisiä – positiivisella tavalla. Kaksinkertaisena F1-maailmanmestarina hän on haluttu mainoskasvo, ja hän tekeekin yhteistyötä useiden tunnettujen brändien kanssa.

Nykypäivän vaatimusten mukaisesti Häkkinen on ottanut haltuun myös sosiaalisen median.

– Me tehdään Matti Kyllösen kanssa mun Facebook-sivuille mielenkiintoinen keskustelu menneisyydestä ja tästä päivästä, mies kertaa innostuneena.

Virheiden merkitys triplaantuu

Menneisyytensä tähden Häkkinen on yhä tiiviisti kiinni myös F1-ympyröissä. Hänen ja muiden lajia seuraavien pitkä odotus päättyy reilun kolmen viikon kuluttua, kun Itävallan Spielbergissä ajetaan 3.–5. heinäkuuta kauden ensimmäinen GP-viikonloppu.

Poikkeuksellisen kauden aloitus on poikkeuksellisen raju: kahdeksan osakilpailua kymmeneen viikkoon.

– Se tulee olemaan todella vaikea paikka. Valmistautuminen siihen ensimmäiseen kisaan on luonnollisesti tärkeää kaikille kuskeille; tulee paljon uusia asioita, joihin pitää pystyä nopeasti sopeutumaan, Häkkinen sanoo.

– Kun kisojen määrä laskee, jokainen virhe, mitä kuljettaja tekee, se triplaantuu normaalikauteen verrattuna – on se sitten kuljettajan tai tallin virhe. Se paine, joka siitä syntyy, on vaikeasti hallittavissa, ja sen takia kuljettajien palautuminen pettymyksestä tulee nyt esiin vielä paremmin.

Häkkinen arvelee, että juuri tästä johtuen Valtteri Bottas tulee olemaan vahvoilla.

– Mulla on luottamus Valtteria kohtaan, että se pystyy olemaan erittäin vahva. En tarkoita sitä, ettei pettymyksiä tulisi. Se nyt on kilpa-autoilun luonne, että siellä tulee tapahtumaan varmasti tilanteita, jotka eivät ole toivottuja. Mutta siitä olen varma, että Valtteri toipuu siitä nopeammin kuin monet muut kuljettajat. Se mahdollisuus voi olla erittäin mielenkiintoinen.

Talleista Häkkinen nostaa esiin Mercedeksen ja Red Bullin. Varsinkin viimeksi mainittu voi olla kauden alussa vahvoilla, sillä kolme ensimmäistä osakilpailua ajetaan Itävallassa ja Unkarissa, radoilla, joilla Max Verstappen on ollut viime vuosina vahva.

– Se on ihan fakta, että lopputulosta ei tiedä kukaan. Red Bull tulee olemaan erittäin vahvoilla, se on itsestään selvää. Mersukin tulee vetämään todella kovaa niiden rutiinilla ja kokemuksella. Se, kuka ensimmäisen kilpailun voittaa, ei tule näyttämään sitä, kuka vetää pisimmän korren siellä lopussa.

Lue myös:

    Uusimmat