Mainos

Voimakas tuuli riepottelee Suomea, tänään mitattu jo myrskylukemia – ensi yönä pakastuu: "Kevättä ei kannata vielä julistaa"

Voimakas tuuli riepottelee tänään Suomea. Meteorologi varoittaa, että tuuli voimistuu entisestään iltapäivää kohti.

Länsirannikolla on aamun aikana mitattu myrskylukemia parillakin havaintoasemalla. Esimerkiksi Raumalla keskituulen huippulukema oli 22,5 metriä sekunnissa. Puuskat ovat yltäneet länsirannikolla 25-26 metriin sekunnissa.

Toistaiseksi voimakkain tuulenpuuska mitattiin tänään Muonio Laukukeron havaintoasemalla eli 28,7 metriä sekunnissa. Toiseksi voimakkain tuulenpuuska oli 26,5 metriä sekunnissa, joka mitattiin Kaskisten havaintoasemalla.

Yleisesti sisämaassa ja maan itäosissa tuuli on sen sijaan kohtalaista. Länsi-Suomen sisäosissa tuuli on sen sijaan navakkaa.

– Iltapäivää kohti puuskat ja keskituuli varmasti voimistuvat vielä monella alueella. Mutta ainakin Lapissa voidaan välttyä kovimmilta puuskilta tänään, poissulkien tunturit, kertoo Forecan meteorologi Jenna Salminen.

Loppuviikon säässä on odotettavissa suuria vaihteluita

Pohjoisesta leviää Suomeen kylmä ilmavirtaus. Se viilentää säätä viikonlopun alkuun saakka.

– Kevättä ei kannata vielä julistaa, toteaa Salminen.

Heti ensi yönä mennään reippaasti pakkasen puolelle eli etelässä -10 asteen tienoille ja pohjoisessa lähemmäs -20 astetta. Lähes samanlaisia lukemia on tiedossa myös tulevina päivinä.

– Siinä on mahdollisuus, että hiukan vielä päästään tiukemmille pakkaslukemille, kun tulee selkää ja heikompituulista. Kyllä tässä loppuviikkoa odotellessa saadaan ihan kylmiä lämpötiloja, Salminen sanoo.

Kuitenkin viikonloppua lähestyessä lännestä leviää lämmin ilmamassa. Viikonloppuna lämpötila nouseekin takaisin plussan puolelle koko maassa. Sunnuntaina voidaan odottaa muutamaa lämpöastetta aina maan pohjoisosista etelään saakka.

– On mahdollista, että loppuviikolla on tuulen tuntua, joka voi tuntua kylmemmältä, vaikka niitä plusasteita näkyisi mittarissa, Salminen kertoo. 

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja