Voimakas tornado iski Havannaan – useita kuollut ja yli 170 loukkaantunut

Havannassa tuhoisa tornado – kolme kuollut ja satoja loukkaantunut 0:48
Kolme ihmistä kuoli voimakkaan tornadon iskettyä Havannaan.

Kuubassa useita ihmisiä on kuollut voimakkaan tornadon iskettyä pääkaupunki Havannaan.

Kuuban presidentin mukaan ainakin kolme ihmistä on saanut surmansa. Lisäksi yli 170 ihmistä on saanut eriasteisia vammoja.

Presidentti Miguel Diaz-Canelin kertoo Twitterissä, että tornado on aiheuttanut Havannassa myös mittavia aineellisia vahinkoja. Tuhojen laajuudesta saadaan enemmän tietoa, kun päivä valkenee ja raivaustyöt pääsevät käynnistymään toden teolla.

Synnytyssairaala evakuoitiin

Eilen illalla paikallista aikaa iskenyt tornado katkoi sähköt laajoilta alueilta ja syöksi pääkaupungin pimeyteen.

Diez de Octubren kaupunginosassa sijaitseva Hijas de Galicia -synnytyssairaala jouduttiin evakuoimaan, kun sähköt katkesivat koko rakennuksesta. Cibercuba-uutissivuston julkaisemissa kuvissa sairaalan sisätiloissa näkyy myös paljon aineellisia vahinkoja.

Myrskytuulet ovat kaataneet puita ja vahingoittaneet rakennuksia. Sosiaalisessa mediassa paikalliset jakoivat kuvia, joissa autoja lojuu katollaan kaduilla. Paikoin kadut tulvivat.

Ääni muistutti suihkumoottoria

Säätieteilijöiden mukaan tornadon tuulet ylittivät kovimmillaan 27 metriä sekunnissa.

Nuevo Herald -lehden mukaan monet havannalaiset kertoivat sosiaalisessa mediassa, että kuulivat juuri ennen tornadon iskemistä voimakkaan äänen, joka muistutti lentokonetta.

–  Ambulanssien ja poliisiautojen sireenit huutavat lakkaamatta. Olemme pilkkopimeässä. Kaikkialla on autiota, kuin tieteiselokuvassa, eräs kaupunkilainen kirjoitti lehden mukaan.

Katso video: Onko hirmumyrskyjen määrä lisääntynyt maailmalla?

Onko hirmumyrskyjen määrä lisääntynyt maailmalla? 5:57

Lue myös:

    Uusimmat