Dorian-hurrikaani kylvää "katastrofaalista tuhoa" Bahamasaarilla – vedessä kelluu ruumiita: "Pelkona on, että osa ruumiista ajelehtii merelle"

Voimakkain Bahamasaarille koskaan iskenyt hirmumyrsky, Dorian, on saanut aikaan erittäin pahoja tuhoja. Katso videolta, millaista tuhoa hurrikaani aiheuttaa, kun Marsh Harbourin kaupunki kohtaa sen voiman luoteisella Abacon saarella. Valtiollisen ZNS-tv-yhtiön mukaan hirmumyrsky on vaatinut useita uhreja.

– Paikka on tuhoutunut. Mikään ei toimi, ja ruumiita ajelehtii vedessä. Kukaan ei tällä hetkellä tiedä, kuinka paljon ihmisiä on kuollut. Pelkona on, että kun vesi alkaa laskea, osa ruumiista ajelehtii merelle, kertoivat paikalliset lähteet kanavalle.

Dorian oli voimakkaimman viitosluokan myrsky, kun se saapui Bahamasaarille.

Virallisista kuolonuhreista ei ole ilmoitettu

Dorian-hurrikaani saavutti Bahamasaaret myöhään sunnuntaina, ja se liikkuu parhaillaan kohti Floridaa. Tällä hetkellä myrsky koettelee Abaco ja Grand Bahama -saaria.

Bahamalla ei ole toistaiseksi ilmoitettu virallisesti kuolonuhreista. Bahaman valtiollinen TV-yhtiö ZNS kertoo kuitenkin, että heidän työntekijänsä ovat nähneet vedessä kelluvia ruumiita Abacon saarella.

Huolenaiheena on, että kuolonuhrien määrää ei tiedetä, ja vesi voi huuhtoa ruumiit mereen laskiessaan.

Hurrikaani on aiheuttanut edetessään "katastrofaalista tuhoa" useille saarille, kuvailee paikalla toimiva vapaaehtoisjärjestö Hope Town Volunteer Fire & Rescue Facebookissa.

Paikallinen kuvailee tuhoja: Tähän emme olisi osanneet varautua

Myrsky on lennättänyt talojen kattoja ilmaan, aiheuttanut tulvia ja kaatanut puita juurineen. Paikallinen asukas Vickareio Adderely kuvailee CNN:lle seisovansa polviaan myöten vedessä odottaen, että tuuli repii loputkin hänen kotinsa katosta.

– Emme olisi mitenkään osanneet varautua tähän. Kotini kuulostaa  mereltä, Adderely kuvailee.

Perhe on kerääntynyt samalle patjalle ainoaan huoneeseen, joka ei romahtanut. Heidän keittiönsä on veden ja myrskyn heittelemän rojun vallassa.

Lue myös:

    Uusimmat