Mainos

Voimakas maanjäristys pelästytti Meksikossa

Voimakas maanjäristys vavisutti Meksikon luoteisosia yöllä Suomen aikaa. Järistys oli voimakkuudeltaan 7,2 Richterin asteikolla, ja sen seurauksena sai surmansa tiettävästi kaksi ihmistä. Lisäksi yli 230 ihmistä loukkaantui.

Pahimpia vahinkoja kärsi Mexicalin kaupunki, joka sijaitsee noin 60 kilometriä järistyksen keskuksesta. Mexicalissa asuu liki miljoona ihmistä. Maanjäristys hajotti kaupungissa taloja ja mursi teitä sekä katkoi vesiputkia ja puhelinlinjoja. Vahinkojen suuruus on kokonaisuudessaan vielä epäselvä.

Järistys ravisutti koko Baja Californian osavaltiota. Maanjäristys tuntui myös Yhdysvaltain puolella Kaliforniassa, jossa se tutisutti rakennuksia ja aiheutti paniikkia. Kuolleista tai loukkaantuneista ei ole Yhdysvaltain puolella raportoitu.

Avustuspartiot etsivät mahdollisia kuolleita ja loukkaantuneita romahtaneiden rakennusten raunioista. Miljoonat ihmiset ehtivät lähteä kodeistaan Yhdysvaltain puolelle Los Angeleisia, San Diegoa, Las Vegasia ja Phoenixia kohti.

Vaikka maanjäristys oli pahin laatuaan vuosikausiin eteläisen Kalifornian alueella, ei se ollut läheskään niin voimakas kuin massiivinen maanjäristys, jonka seismologit ovat uskoneet iskevän Kalifornian osavaltioon ennen pitkää. Toisaalta pahin voikin olla vielä edessä, sillä seismologit varoittavat, että tämänpäiväistä järistystä saattaa tulevien päivien aikana seurata toinen, selvästi voimakkaampi järistys.

Katso Risto Puolimatkan juttu

(MTV3 - Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.