Voiko lisävaloja olla auton keulalla liikaa? Jos vastauksesi oli ei, et ole vielä törmännyt tähän puolen miljoonan lumenin hirviöön

Kun lisävalokärpänen pääsee kunnolla puraisemaan, ei loppua ole valotehosta huolimatta välttämättä näkyvissä.

Autojen lisävalot ovat yleisiä myös meillä Suomessa. Mitä pohjoisemmaksi mennään, sitä useammin autojen keuloissa ja jopa katoilla näkyy ylimääräisiä valaisimia.

Auton lisäkaukovaloja on saanut olla viime syksystä lähtien 1–3 kappaletta eli siis jopa pariton määrä, mikä ei olisi aiemmin tullut kuuloonkaan. Yli 12-tonnisissa ajoneuvoissa sallitaan jopa kuusi lisävaloa. Vuo­des­ta 2013 al­ka­en katolle asennetut kaukovalot ovat olleet sallittuja myös henkilö- ja pakettiautoissa, kunhan valo ei osu kuskin näkökentässä oleviin auton rakenteisiin eli käytännössä konepeltiin.

Ja kun lisävalokuume sattuu iskemään, löytyy ainoa toimiva parannuskeino lähimmästä autotarvikeliikkeestä.

Meneekö tämä jo yli?

Rajansa kuitenkin kaikella. YouTube-kanava WhistlinDiesel on julkaissut järkyttävää kuvamateriaalia maastoajoneuvoon asennetusta lisävalopatteristosta.

Jääräpäiset ammattikuskit aiheuttivat pahennusta nelostiellä 1:07
VIDEO: Jääräpäiset ammattikuskit aiheuttivat pahennusta Nelostiellä.

Mutakoneen konepellille rakennettuun telineeseen on asennettu kuusi kappaletta tuhannen auringon voimalla loistavia tuulilasin levyisiä LED-valaisimia. Valon määrä on videon mukaan puoli miljoonaa lumenia.

Alla olevalla videolla leikitään muun muassa valohippaa mönkkärin kanssa.

Lue myös:

    Uusimmat