Voi miten noloa! Tai sitten ei – selviä hankalista tilanteista

Hankalat hetket ja vaivaannuttavat kohtaukset ovat vältettävissä. Lue, millä keinoin peität kyyneleet tai pakenet huonoista juhlista.

Nolot ja hankalat hetket voivat vaivaannuttaa pitkään, etenkin jos olet hieman ujompi. Lue, millä keinoin käyttäydyt hienovaraisesti myös hankalissa tilanteissa.

Kuivaa kyyneleet ammattimaisesti

Ravintola-alan ammateissa tulee toimia tehokkaasti keittiössä ja olla valmis tarpeen tullen astumaan ruokasalin puolelle edustuskelpoisena. Keittiömestari tai kokki ei voi tuhlata aikaansa itkettyneiden silmien paranteluun.

– Työnnän pääni pakastimeen pariksi sekunniksi sipulien pilkkomisen jälkeen, kertoo manhattanilainen kokki Todd Ginsberg Realsimple.com-sivuston haastattelussa.

Kylmä ilma pysäyttää kyynelehtimisen ja vähentää punaisuutta ja turvotusta supistamalla verisuonia, selittää silmälääkäri ja neworleansilaisen yliopiston opettaja Marguerite B. McDonald.

Pakene kurjilta kekkereiltä

Aina ei voi etukäteen sanoa, tuleeko juhlista mukavat vai kuolettavan tylsät. Toisinaan on kuitenkin helppo ennustaa, ettei tilaisuus tule muuttumaan viihtyisäksi. Vähemmän tutussa porukassa esimerkiksi saattavat puheenaiheet loppua kesken.

Valmistele pakosi ennakkoon ja kerro juhlien järjestäjälle oitis, että joudut valitettavasti tänään jättämään ilonpidon lyhyeksi. Hyvästelet tai et hänet kunnolla ennen lähtöäsi, lähetä hänelle heti seuraavana päivänä kortti, kukkia tai muu ilahduttava kiitos-lahja, vinkkaa losangelesilainen juhlien ammattijärjestäjä Julie Pryor.

Viilennä tulinen suu

Kun viattoman näköinen punainen hiukkanen ruokalautasella paljastuukin tuhansien Scoville-asteiden chilipippuriksi, muuttuu sivistynyt syöminen hankalaksi. Älä missään nimessä tartu reaktionomaisesti vesilasiin, vaan haukkaa leipää tai kauho suuhusi hieman riisiä.

Myös maitotuotteet, kuten itse maidon ohella hapankerma, jäätelö, jogurtti, voi ja juusto, rauhoittavat polttavaa suuta. Mitä pehmeämpää ruokaa mutustat hätääsi, sen paremmin keino toimii.

Tutustu olemalla hiljaa

Jos sinun on vaikeaa ujoudeltasi tutustua uusiin ihmisiin, meillä on sinulle ilouutisia – suun sulkeminen on usein paras tapa saada ystäviä!

Pelkkä tuppisuisuus ei kuitenkaan johda tutustumiseen, mutta ihmiset rakastavat itsestään puhumista. Sen sijaan, että stressaisit omia sanomisiasi summaa uuden tuttavan kertomat asiat. Kun olet rentoutuneempi, voit kertoa enemmän myös itsestäsi.

Kun tiedät tapaavasi uuden ihmisen tai ensikohtaamisen jälkeen voit etsiä henkilöstä lisätietoa netin syövereistä. Näin tiedät, mistä aloittaa yhteinen keskustelu niin, että se liippaa hänen kiinnostuksen kohteitaan.

(MTV3)

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja