UFC-pomo: Turvajärjestelyt olivat ennennäkemättömät – Nurmagomedovin "parkour-temppu" yllätti kaikki

UFC:n johtajan Dana Whiten mukaan turvajärjestelyt Habib Nurmagomedovin ja Conor McGregorin välisessä UFC:n kevytsarjan titteliottelussa olivat ennennäkemättömät. Tilanne riistäytyi silti käsistä sen jälkeen, kun Nurmagomedov hyökkäsi voittonsa jälkeen McGregorin taustajoukkojen kimppuun.

Pääkuvan videolla tunnelmia ottelusta.

Nurmagomedovin miehiä pääsi pian kehään, ja sielläkin vallitsi kaaos. Yksi venäläismestarin leiriin kuuluneista miehistä pääsi lyömään McGregoria kahdesti.

Dana Whitelta tiedusteltiin, oliko ennakkoon odotettu, että jotain tällaista voisi tapahtua.

– Tietenkin. Näittekö poliisit? Oletteko koskaan olleet UFC-tapahtumassa, jossa on näin paljon poliiseja ja turvallisuusjoukkoja? Tiesimme ja teimme kaikki varotoimenpiteet varmistaaksemme, ettei näin tapahtuisi. Niin tapahtui silti, White kommentoi toimittajille.

– Poliiseja lyötiin, turvamiehiä lyötiin. Minusta poliisi ja turvallisuusjoukot tekivät erinomaista työtä. Habib alkoi kuitenkin juosta ja hyppäsi häkin yli kuin yksi parkour-jätkistä. Sitä ei voi pysäyttää, UFC-pomo sanaili viitaten kaikille yllätyksenä tulleeseen episodiin.

White ei suostunut antamaan Nurmagomedoville mestaruusvyötä vielä kehässä, koska hän pelkäsi, että tilanne riistäytyisi käsistä entisestään. 

– Tiedän, että jos olisimme antaneet vyön hänelle kehässä, esineitä olisi alettu heitellä. Sanoin vain, että yritetään saada hänet pois täältä.

Mike Tysonkin hämmästeli

Jopa nyrkkeilylegenda Mike Tyson hämmästeli kohutun UFC-ottelun tapahtumia.

– Oli mahdotonta kuvitella, että tällaista tapahtuisi. Hullumpaa kuin minun ottelumellakkani, Tyson twiittasi.

Tyson vaikuttaa viittaavan 1990-luvun tapahtumiin Evander Holyfieldia vastaan. Tysonin ja Holyfieldin odotetussa uusintaottelussa kuohui vuonna 1997, kun Tyson puri palan vastustajansa molemmista korvista. Toisen puremisen jälkeen ottelu keskeytettiin, ja yleisö kävi kuumana.

Kun Tyson oli saatu ulos kehästä ja hän oli matkalla pukukoppiin, pääsi piru irti.

– Joku kaatoi pullollisen vettä niskaani ja joku toinen näytti keskaria. Kiipesin kaiteen yli ja yritin päästä heihin kiinni, Tyson muisteli kirjassaan Undisputed Truth: My Autobiography.

Tysonin leiri sai kuitenkin ottelijan pysymään aloillaan, eikä pahempaa lisävahinkoa syntynyt.

Lue myös:

    Uusimmat