Viva: Reijo Taipaleen leski avoimena puolisonsa voinnista vain viikkoja ennen kuolemaa: "Toivoa paranemisesta ei enää ole"

5:03

Reijo Taipaleen leski kertoo haastattelussa, miten muistisairaus vaikutti heidän arkeensa.

Laulaja Reijo Taipale kuoli 26. huhtikuuta. 79-vuotiaana menehtynyt Taipale sairasti usean vuoden ajan muistisairautta.

Taipaleen leski Anita Taipale kertoo Viva-lehden haastattelussa, että laulajan vointi muuttui radikaalisti huonompaan suuntaan tänä talvena. Äkillisesti edennyt muistisairaus romahdutti kunnon huhtikuussa. Haastattelu on tehty huhtikuussa hieman ennen Reijo Taipaleen menehtymistä.

Anita ja Reijo Taipale olivat naimisissa 55 vuotta. He saivat tiedon Reijo Taipaleen muistisairaudesta vuonna 2013. Anita Taipale kertoo hyväksyneensä asian osana elämänkaarta.

– Ei se ole mikään erityinen epäonni. Valitettavasti se koskee monia.

Laulaja halusi jatkaa keikkailua viime vuosiin asti. Anita Taipale toimi keikoilla kuljettajana. Hän kertoo huomanneensa, että Reijo Taipale alkoi unohdella kappaleidensa sanoja. Sen vuoksi hän lauloi uusimpien laulujensa sijaan vanhoja tuttuja kappaleita.

Viimeisen vuoden Anita Taipale oli miehensä omaishoitajana. Huhtikuussa laulaja siirrettiin sairaalahoitoon.

– Toivoa paranemisesta ei enää ole. Joskus tilanne etenee nopeasti, joskus hitaammin. Lopputulos on sama. Menemme päivä kerrallaan, Anita Taipale kertoi.

– Muistisairaus on valmistanut minua luopumiseen. En ole tuntenut yksinäisyyttä. Vielä.

Lähde: Viva

Lisää aiheesta

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Olemme päivittäneet MTV Oy:n tietosuojakäytännön. Päivityksen yhteydessä Mediahub Oy:n tietosuojakäytäntö on yhdistetty osaksi MTV:n tietosuojakäytäntöjä. Lue lisätietoja tästä.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja