Virtain perhesurmasta uutta tietoa: Poliisi tutkii, rikkoiko lastensuojelu virkavelvollisuutta 14-vuotiaan tytön asioissa

1:13
MTV Uutiset Livessä aiemmin: Poliisioperaatio virroilla - katso video tapahtumapaikan läheisyydestä

Sisä-Suomen poliisi on aloittanut esitutkinnan, joka kytkeytyy Virtain perhesurmaan ja isänsä tapon yrityksen kohteeksi joutuneeseen 14-vuotiaaseen tyttöön.

Poliisi tutkii, onko alaikäisen tytön lastensuojeluasioissa mahdollisesti rikottu lakia. Tapausta tutkitaan rikosnimikkeellä virkavelvollisuuden rikkominen.

Tutkinnanjohtaja, rikoskomisario Jari Luoto vahvistaa, että esitutkinnassa selvitetään muun muassa lastensuojeluun liittyviä asioita. Hän ei kuitenkaan avaa tapausta tässä vaiheessa enempää tutkinnan keskeneräisyyden vuoksi.

Luoto ei kommentoi, kuinka montaa henkilöä tai tahoa virkavelvollisuuden rikkomisesta epäillään vai onko epäiltyjä henkilöitä vain yksi. Tutkinnanjohtaja pitää toistaiseksi omana tietonaan myös sen, onko rikosnimikkeitä muitakin virkavelvollisuuden rikkomisen lisäksi.

Isä surmasi äidin

Asiassa käynnistettiin esiselvitys elokuun lopussa. Esiselvityksen jälkeen poliisi katsoi, että asiasta on aloitettava esitutkinta. Poliisi tiedottaa asiasta seuraavan kerran, kun esitutkinta on päättynyt. 

Virtain henkirikos tapahtui 21. tammikuuta. Poliisi sai hälytyksen perheen kotitilalle Virtain Liedenpohjan kylään aamulla kello 8.18.

Viisikymppinen perheenisä oli surmannut vaimonsa ja vahingoittanut 14-vuotiasta tytärtään, joka kuljetettiin kotitilalta sairaalaan loukkaantuneena. Tekijäksi epäilty isä löytyi saman päivän aikana kuolleena perheen kotitalon läheisyydestä.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja