Isän ja ministeripoika Helmen hämärät puheet vaalisalaliitosta Liettuassa ja Romaniassa pakottivat Viron valtionjohdon taas selvittelemään sotkua

5:14
Viron sisäministeri Mart Helme kyseenalaisti Bidenin voiton ja erosi tehtävästään marraskuussa 2020 – kirjeenvaihtaja raportoi Tallinnasta

Viron johto on joutunut jälleen ottamaan kantaa oikeistopopulistisen Ekre-puolueen ministereiden sanomisiin.

Valtiovarainministeri Martin Helme ja entinen sisäministeri Mart Helme vihjasivat sunnuntain radio-ohjelmassa, että Liettuassa ja Romaniassa hiljattain järjestetyissä vaaleissa olisi ollut jotain hämärää. Isä ja poika Helme puhuivat ohjelmassa salaliittoteoreetikkojen termein "syvän valtion" (deep state) suunnitelmista.

Pääministeri Jüri Ratas ihmetteli Ekre-poliitikkojen tarkoitusperiä. Ratas kertoo todenneessa Liettuan pääministerille Ingrida Simonytelle, että maiden suhteet ovat erinomaiset eikä niitä yksi radio-ohjelma tuhoa.

Presidentti Kersti Kaljulaidin mukaan ministerin rooli ei ole vielä kirkastunut osalle hallituksen jäsenistä.

–  Pelkästään se tosiasia, että Liettuan ulkoministeri pitää tarpeellisena kommentoida ministeriemme haukkumisia, kertoo paljon ja on noloa, Kaljulaid kirjoitti.

Mart Helme erosi sisäministerin paikalta marraskuussa kyseenalaistettuaan Joe Bidenin voiton Yhdysvaltain presidetinvaaleissa.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja