Sanna Marinia tylyttänyt Viron sisäministeri selvisi luottamusäänestyksestä parlamentissa

Viron sisäministeri solvasi Sanna Marinia ja hallitusta – saako rasistisesti ja törkeästi esiintynyt Helme viimein lähtöpassit Viron hallituksesta? 8:23

Lausunnoillaan Suomen pääministeri Sanna Marinista kohauttanut Viron sisäministeri Mart Helme sai tiistaina luottamuslauseen Viron parlamentissa. Oppositiossa istuva Reformipuolue oli vaatinut Ekre-puoluetta edustavan Helmen eroa.

Reformipuolueen puheenjohtaja Kaja Kallas sanoi, että Helme on lausunnoillaan alentanut naisia sekä vahingoittanut Suomen ja Viron välisiä suhteita ja Viron mainetta.

Helmeä tuki 44 kansanedustajaa, ja häntä vastaan äänesti 42 kansanedustajaa. Epäluottamuslauseeseen olisi vaadittu 51 ääntä.

Jupakka sai alkunsa viikonloppuna, kun Helme kyseenalaisti pääministeri Sanna Marinin ja Suomen hallituksen pätevyyden. Hän muun muassa sanoi, että myyjätytöstä on tullut pääministeri. Marin on kertonut työskennelleensä nuoruudessaan tavaratalossa myyjänä.

Lausunto aiheutti suuren kohun Virossa, ja lopulta Helme joutui pyytämään sanojaan anteeksi. Myös Viron presidentti Kersti Kaljulaid pyysi sisäministerin sanomisia anteeksi.

Lue myös:

    Uusimmat