Viron presidentti vapautti ulkomaankaupasta vastanneen ministerin tehtävistään – taustalla epäily perheväkivallasta

Viron presidentti Kersti Kaljulaid vapautti tiistai-iltana ulkomaankaupasta vastanneen ministerin Marti Kuusikin tehtävistään. Kuusik oli jättänyt eronpyyntönsä pääministeri Jüri Ratakselle aiemmin illalla.

Oikeistopopulistista Ekre-puoluetta edustavaa Marti Kuusikia on epäilty perheväkivallasta. Kuusik itse on sanonut epäilyjen olevan panettelua. Hän sanoi eroavansa, jotta hallitus voisi työskennellä rauhallisessa ilmapiirissä. Kuusik sanoi myös haluavansa puhdistaa maineensa ja suojella perhettään.

Pääministeri Jüri Rataksen mukaan Kuusikiin liitetyistä epäilyistä on aloitettu tutkinta. Tässä tilanteessa hallitus ei Rataksen mukaan voi aloittaa työskentelyä kunnolla ja toteuttaa ohjelmaansa.

–  Siksi ulkomaankauppa- ja it-ministeri Marti Kuusik jätti tänään eronpyyntönsä. Toimitin se eteenpäin presidentille, Ratas sanoi.

Pääministeri sanoi toimittajille tavanneensa asian tiimoilta muita ministereitä sekä poliisin ja syyttäjän edustajia, kertoi Postimees-lehti.

Lisää aiheesta

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Olemme päivittäneet MTV Oy:n tietosuojakäytännön. Päivityksen yhteydessä Mediahub Oy:n tietosuojakäytäntö on yhdistetty osaksi MTV:n tietosuojakäytäntöjä. Lue lisätietoja tästä.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja