Viron parhaat ravintolat julkistettiin – kärkikymmenikössä yllättäjä

Flavours of Estonia julkisti tiistaina Viron 50 parhaan ravintolan keskinäisen paremmuusjärjestyksen vuodelle 2013.

Viron parhaan ravintolan tittelin 2013 vei Muhun saarella sijaitsevan Pädasten kartanon ravintola Alexander jo neljättä vuotta peräkkäin.

Toiseksi parhaaksi Viron ravintoloista valittiin jo kolmatta kertaa peräkkäin hotelli Telegraafin ravintola Tchaikovsky, joka on myös tallinnalaisravintoloista parhaiten listalla sijoittunut. Kolmanneksi nousi maukasta paikallisruokaa tarjoava Põhjakan kartanon ravintola Keski-Virossa.

Tämän vuoden suurin yllättäjä on tallinnalaisravintola Salt, joka uutena tulokkaana saavutti heti kahdeksannen sijan.

Ravintoloiden yleinen taso noussut

Tänä vuonna ravintoloiden arviointi järjestettiin kahdessa eri osassa. Keväällä virolaiset ravintoloitsijat äänestivät joukostaan 50 parasta ravintolaa, jotka pääsivät listalle. Kesän ja syksyn aikana ravintoloissa vieraili ruokatoimittajia, jotka antoivat ravintoloille arvosanoja 100 pisteen järjestelmässä.

– Kuuden vuoden aikana Viron ravintolat ovat muuttuneet paljon. Myös arvostelun periaatteiden on muututtava ajassa. Uusi pistejärjestelmä on toimivampi, sillä sen avulla voimme seurata ravintoloiden kehitystä ajassa. Aiemmassa, yhden vaiheen arvioinnissa järjestelmällä ei ollut niinkään merkitystä; hyvä ruoka ja juoma, ystävällinen palvelu sekä hupaisa ympäristö huomattiin joka tapauksessa, projektipäällikkö Aivar Hanson kertoo.

Hansonin mukaan ilahduttavinta oli huomata Viron ravintoloiden yleisen tason nousu. Flavours of Estonia on vuonna 2008 aloitettu projekti, joka tukee kulinaaristen taitojen kehitystä ja nostaa esille Viroa hyvän ruoan maana. Viron parhaiden ruokapaikkojen kilpailun yhteistyökumppanina on ranskalainen Baron Philippe De Rothschild -viinitalo.

Viron parhaat ravintolat 2013

1. Alexander
2. Tchaikovsky
3. Põhjaka
4. Horisont
5. Chedi
6. OKO
7. Ribe
8. Neh
Salt
10. Moon
11. Leib
12. MEKK
13. Wicca
14. Gianni
15. Kolm Sibulat
16. Tammuri
17. Bocca
18. La Bottega
19. Cru
20. Ö

Katso ravintoloiden TOP 50 ja tarkat pisteytykset Flavours of Estonian sivuilta

(MTV3)

Lue myös:

    Uusimmat