Mainos

Viron keveämpi verotus houkuttelee suomalaisyrityksiä: "Täällä ei rankaista siitä, että yritys menestyy"

Virossa toimiva suomalaisyrittäjien ja -yritysten tukijärjestö SEKE kertoo, että kiinnostus maata kohtaan kasvaa jatkuvasti.

Suomalaisyrityksiä on siirtynyt SEKE mukaan Viroon jo yli viisi tuhatta. SEKE saa päivittäin yhteydenottoja siitä, kuinka suomalaisyrityksen ja liiketoiminnan voisi siirtää Viroon.

SEKEn varapuheenjohtaja Kari Uotila arvioi, että erityisesti Viron höllempi verotus houkuttelee suomalaisia.

– Tomppelit päättäjät Suomen hallituksessa ja tietysti verotekniset syyt ovat varmasti vahvimpia siihen, miksi yritykset haluavat tänne. Täällä ei rankaista siitä, että yhtiö menestyy, vaan täällä yritetään kannustaa yritystä, Uotila toteaa MTV Uutisille.

"Suomella paljon opittavaa"

Uotilan mielestä Suomella olisikin paljon opittavaa Viron verotuksesta.

– Jos yhtiö tienaa täällä esimerkiksi miljoonan voiton ja hyödyntää sen yhtiön kehittämiseen tai investoi eteenpäin, siitä ei makseta veroa. Suomessa maksetaan vero kaikesta, mitä yhtiö tekee. Sen lisäksi maksat veroja siitä, jos nostat yhtiöstä rahaa. Systeemi toimii täällä eri tavalla.

Uotilan mukaan e-kansalaisuus helpottaakin huomattavasti yrityksen toimimista Virossa. Yrityksen ei tarvitse asioiden hoitamisen takia reissata Viroon, vaan esimerkiksi dokumenttien allekirjoitus hoituu netissä.

– Ennen e-kansalaisuutta kaikki dokumentit piti kehittäää paikan päällä tai antaa jollekin valtakirja. E-kansalaisuuden myötä voi elektronisesti allekirjoittaa kaikki dokumentit, Uotila kertoo.

E-kansalaisuushakemuksen voi täyttää netissä ja se maksaa 50 euroa. 

– Kannattaa ilman muuta. Ei se ole kuin yhden laivalipun hinta, niin se on tienannut itsensä takaisin, Uotila sanoo.

Katso alta uutisjuttu keskiviikolta, jossa kerrotaan kuinka Viroon tulvii e-kansalaisuushakemuksia Britanniasta Brexit-äänestyksen jälkeen:

1:44

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.