Virolla on videota kaasuputkisabotaasin tuhoista, sanoo maan puolustusministeri

Limnéll kaasuputkisabotaasista: ”Hyökkäys koko Natoa vastaan” 10:06
Kansanedustaja Jarno Limnéll (kok.) kaasuputkisabotaasista: "Hyökkäys koko Natoa vastaan".

Viron puolustusministeri Hanno Pevkurin mukaan maalla on hallussaan kuvia ja videota vaurioituneesta Balticconnector-kaasuputkesta, kertoo uutistoimisto Reuters.

Sekä kaasuputkea ympäröivä betoni että itse putki ovat vaurioituneet, Pevkur sanoo. Vaurion aiheutti Pevkurin mukaan "varsin voimakas voima".

Kaasuputken ja tietoliikennekaapelin vaurioituminen voivat Pevkurin mukaan "olla yhteydessä toisiinsa, mutta ne saattavat olla myös erillisiä tapauksia".

Kaasuputken vauriokohta on paikannettu Suomen talousvyöhykkeelle, kun taas tietoliikennekaapelivaurio on Viron alueella.

Pääministeri Petteri Orpo (kok.) ja muut viranomaiset kertoivat tiistaina Suomen ja Viron välisen Balticconnector-kaasuputken vauriosta ja tietoliikennekaapelin viasta.

Pääministeri Orpon mukaan vaurio ei ole voinut syntyä putken tavanomaisen käytön tai paineenvaihtelun seurauksena.

Vaurion uskotaan tapahtuneen ulkopuolisen tahon toimesta. Orpolta kysyttiin tiistaisessa tiedotustilaisuudessa, onko syytä epäillä venäläistä toimijaa.

– Kerätään kaikki se tieto, joka saatavilla on, eikä tehdä liian pitkälle meneviä johtopäätöksiä tässä vaiheessa, Orpo sanoi.

Limnéll: "On rauhan ja sodan aika ja siinä välissä erilaisia harmaan sävyjä – nyt yhä harmaampia sävyjä ilmassa" 1:56
Limnéll: "On rauhan ja sodan aika ja siinä välissä erilaisia harmaan sävyjä – nyt yhä harmaampia sävyjä ilmassa".

Lue myös:

    Uusimmat