Viro pyytää Suomen hallitusta keventämään maahantulorajoituksia

1:56
Koronatilanne on Virossa selvästi Suomea huonompi

Viro pyytää Suomen hallitukselta, että se keventäisi työvoimalle määrättyjä maahantulorajoituksia. Asiasta kertoo Viron ulkoministeri Urmas ReinsaluFacebook-päivityksessään sekä yleisradioyhtiö ERR:lle. Ulkoministeri Reinsalun mukaan Suomen linjaus käytännössä keskeyttää työmatkaliikenteen maiden välillä.

Suomi kertoi perjantaina uusista rajaliikenteen rajoituksista. Sisärajoilla sallitaan vain huoltovarmuuden ja yhteiskunnan toimivuuden kannalta välttämätön työmatkaliikenne ensi keskiviikosta alkaen. Muutosten tavoitteena on estää uusien koronavirusmuunnosten leviämistä.

Hallituksen päättämät uudet rajoitukset keskeyttävät muun muassa rakennusalan työvoiman liikkumisen Suomeen. Suomessa on normaalisti kymmeniätuhansia ulkomaisia rakennusalan työntekijöitä, joista valtaosa on Virosta.

Reinsalun mukaan Suomen linjaus käytännössä keskeyttää työmatkaliikenteen maiden välillä.

– Tämä ei ole Viron hallituksen mielestä hyväksyttävää, Reinsalu sanoi ERR:lle.

Tallink-pomo kehottaa terveydenhuollon virolaistyöntekijöitä lakkoon

Viron tavoitteena on työmatkaliikenteen jatkuminen. Rajoitusten tullessa voimaan tuhannet Suomessa töissä käyvät joutuvat päättämään, jäävätkö pidemmäksi aikaa Suomeen vai palaavatko kotiin perheidensä luokse, ERR kirjoittaa.

Suomen ilmoittamat rajoitukset jatkuvat 30 vuorokautta helmikuun lopulle asti. Myös testaamis- ja karanteenisuositukset kiristyvät. Rajanylityksiin palaa karanteenisuositus.

Suomen hallituksen linjauksiin otti tuoreeltaan Twitterissä kantaa myös Tallink-varustamon toimitusjohtaja Paavo Nögene. Hän ehdotti tviitissään, että Suomessa työskentelevät virolaiset terveydenhuollon työntekijät voisivat myös keskeyttää töissä käyntinsä ja osoittaa näin solidaarisuutta rakennusalan työntekijöitä kohtaan.

–  Muuten Suomen hallitus ei huomaa, että sen valinta on ruma. Ne (pääsevät maahan), joita tarvitaan, eivät muut, Nögene kirjoitti.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja