Mainos

Virheet, jotka pilaavat aamutreenisi – ethän sorru?

Jos haluat saada aamutreenistä kaiken irti, kannattaa varoa näitä virheitä.

Aamulenkki on tehokas keino saada päivä energisesti käyntiin. Vaikein osuus tuntuu usein olevan sängystä nouseminen riittävän ajoissa.

Pelkkä aikainen herätys ei kuitenkaan takaa onnistunutta lenkkiä. Runner's World listasi seitsemän perusvirhettä, jotka voivat pilata aamutreenin.

1. Syöt liian raskasta ruokaa liian myöhään

Jos illallisaikaa venyttää liian myöhäiseksi, se vaikuttaa haitallisesti ruoansulatusrytmiisi. Liian myöhään nautittu raskas ateria tuntuu kehossa vielä aamullakin. Jos et ehdi syödä illallista ajoissa ja tiedät lähteväsi aamulenkille, valitse lautaselle kevyttä ja kasvispitoista sekä helposti sulavaa ruokaa.

2. Nukut liian vähän

Nukkuminen on erityisen tärkeää urheilijoille. Unen aikana keho palautuu rasituksesta, joten suhtaudu uneen kuin se olisi osa treeniäsi. Jos olet valmistautumassa kisoihin, pidä huoli siitä, että nukut vähintään kahdeksan tuntia yössä.

3. Torkutat aamuisin

Torkuttaminen on huono tapa, joka vaikuttaa myös juoksuintoosi. Torkuttamista kannattaa välttää, jos haluaa nousta virkeänä ja taata sen, että jaksaa lähteä reippaana lenkille.

Jos muu ei auta, aseta herätyskello kauas sängystäsi, jolloin vuoteesta on pakko nousta heti kellon soidessa.

4. Kaivat varusteet esiin vasta aamulla

Iltaihmisen ei kannata laskea sen varaan, että jaksaisi aamulla kaivella juoksutrikoita ja muita varusteita kaapista. Aamulenkkiin kannattaa valmistautua jo illalla, ja asetella kaikki tarvittavat varusteet valmiiksi esille. Näin lähteminen sujuu huomattavasti helpommin.

5. Et ole riittävän päättäväinen

Jos ajattelet illalla lähteväsi aamulenkille sitten, jos siltä tuntuu, et ikinä pääse lenkkipolulle. Lähteminen on huomattavasti helpompaa, jos teet päätöksen jo illalla, mietit reitin etukäteen ja varaat varusteet valmiiksi.

6. Jätät aamupalan väliin

Liian alhainen verensokeri pilaa helposti aamutreenin. Verensokeri on alhaisimmillaan aamuisin jo valmiiksi, joten jo lyhyt juoksulenkki vetää verensokerin liian alhaiselle tasolle.

Ennen juoksua kannattaa syödä edes jotain pientä, kuten banaani, jogurtti tai voileipä, joka estää verensokerin putoamisen ja saa juoksun rullaamaan sujuvammin.

7. Lähdet liikkeelle liian nopeasti

Kokeneenkin juoksijan kannattaa aloittaa lenkkinsä lämmittelyllä. Aluksi kannattaa malttaa mielensä ja kävellä ripeästi tai hölkätä kevyesti ja nopeuttaa vauhtia pikku hiljaa täyteen vauhtiinsa. Kunnollinen lämmittely auttaa viemään lenkin energisenä loppuun asti.

***

0:56

Lisää aiheesta
  Mainos
  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja