Mainos

Viranomaiset: Georgian vaaleissa pieniä puutteita

Georgian vaaliviranomaiset myönsivät tänään ensimmäistä kertaa, että maan parlamenttivaaleissa todettiin puutteellisuuksia useilla äänestysalueilla. Vaaleista on kulunut jo yli viikko.

Puutteellisuuksien takia vaalit uusitaan kuitenkin vain 27:ssä maan liki 2900 äänestysalueesta. Oppositiojohtajat ovat syyttäneet hallitusta jättimäisestä vaalivilpistä ja vaatineet presidentti Eduard Shevardnadzea eroamaan. Shevardnadze on kieltäytynyt.

Myös Euroopan turvallisuus- ja yhteistyöjärjestö Etyj raportoi puutteista äänestäjäluetteloissa. Lisäksi Yhdysvaltain Tbilisin-suurlähetystö luonnehti vaaleja huonosti järjestetyiksi ja vilpillisiksi.

Alustavien tulosten mukaan Shevardnadzen Uusi Georgia -ryhmittymä johtaa 21,1 prosentilla. Kaksi tärkeintä oppositiopuoluetta näyttivät saaneen 19,6 prosenttia ja 18,2 prosenttia äänistä.

Georgian oppositio on jatkanut mielenosoitustaan parlamenttitalolla kolmatta päivää. Parlamenttivaalien väärinkäytöksistä raivostuneet mielenosoittajat vaativat presidentti Shevardnadzen eroa. Shevardnadze itse on matkustanut hakemaan tukea poliittiselta kilpailijaltaan Batumin aluejohtajalta. Mielenosoitusten pelätään kääntyvän väkivaltaisiksi, sillä Georgian sisäministeri sanoo siirtävänsä lisää joukkoja pääkaupunkiin.

(MTV3-STT-DPA-Itar-Tass)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.