Mainos

Viranomaiset eivät vahvista ruotsalaislehden väitteitä ilmatilaloukkauksista

Torstaina Porvoon edustalla tapahtuneiden epäiltyjen ilmatilaloukkausten syytä ei vielä tiedetä. Dagens Nyheter on väittänyt, että loukkausten takana ovat siirto-operaatioon osallistuneet venäläiskoneet, mutta tälle ei ole saatu vahvistusta.

Lehden mukaan Venäjä on siirtämässä Iskander-ohjuksia Kaliningradiin. Lehti kertoo, että lähetystä on ollut suojaamassa Venäjän sotilaskoneita, jotka ovat lehden tietojen mukaan Suomen ja Viron ilmatilaloukkauksien takana. 

Suomessa vieraillut Yhdysvaltain varapuolustusministeri Robert O. Work ei spekuloinut loukkausten syitä tiedotustilaisuudessa perjantaina, eikä sitä tehnyt myöskään puolustusministeriön kansliapäällikkö Jukka Juusti.

– Emme voi millään tietää syytä näihin. On olemassa spekulaatioita, ja Dagens Nyheter -lehden uutinen on yksi niistä. Olemme kuulleet siitä. Tapahtunutta analysoidaan, jotta saataisiin syy selville. Asia ei ole lainkaan selvä, Juusti sanoi.

Dagens Nyheter kirjoitti Viron hallituslähteisiin viitaten, että Suomen ja Viron ilmatilaloukkausten takana olleet koneet olisivat olleet suojaamassa alusta, joka oli kuljettamassa Iskander-ohjuksia Kaliningradiin.

Tiedotustilaisuudessa virolainen alivaltiosihteeri Miko Haljas sanoi, ettei voi kieltää tai vahvistaa lehden tietoja.

– Mutta tiedusteluelimemme analysoivat halussamme olevia tietoja, hän lisäsi.

Dagens Nyheterille asiaa kommentoineen Viron hallituslähteiden mukaan koneet suojasivat alusta, jonka kyydissä on neljä Iskander-ohjusta. Alus oli lehden tietojen mukaan perjantaina iltapäivästä Latvian edustalla.

Alus lähti liikkeelle Laukaansuusta (Ust-Luga) Pietarin länsipuolelta. Kyseessä on mediatietojen mukaan siviilialus.

Asiaa Viron yleisradiolle kommentoinut maan puolustusministeri ei kiistä eikä vahvista tietoja. 

Venäjä on jo aiemmin ilmoittanut siirtävänsä Iskander-ohjuksia Kaliningradiin. Ohjusten kantomatkaksi on arvioitu jopa 700 kilometriä.

Katso uutisvideot aiheeseen liittyen.

1:50

2:28

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.