Mainos

Lisätietoa ilmatilaloukkauksista? Venäjä paljasti huippuohjuksen USA:n vakoilusatelliitille tahallaan

Venäjä vahvistaa ohjusten siirtämisen Kaliningradiin, kertovat uutistoimistot  Reuters ja Tass. Siirrot olivat Venäjän puolustusministeriön mukaan osa rutiiniharjoitusta.

Reuters kertoo, että Venäjän puolustusministeriön mukaan yksi Iskander-ohjuksista paljastettiin tarkoituksella Yhdysvaltojen vakoilusatelliitille.

Dagens Nyheter kertoi eilen lähetisiinsä vedoten, että torstaina tapahtuneiden ilmatilaloukkausten takana ovat siirto-operaatioon osallistuneet venäläiskoneet.

Lehden mukaan Venäjä siirsi Iskander-ohjuksia Kaliningradiin. Lehti kertoi, että lähetystä on ollut suojaamassa Venäjän sotilaskoneita, jotka ovat lehden tietojen mukaan Suomen ja Viron ilmatilaloukkauksien takana. 

Lehdelle asiaa kommentoineen Viron hallituslähteiden mukaan koneet suojasivat alusta, jonka kyydissä on neljä Iskander-ohjusta, jotka voidaan varustaa ydinkärjillä. Alus oli lehden tietojen mukaan perjantaina iltapäivästä Latvian edustalla.

Alus lähti liikkeelle Laukaansuusta (Ust-Luga) Pietarin länsipuolelta. Kyseessä on mediatietojen mukaan siviilialus.

Tutkimusjohtaja Markku Kangaspuro Helsingin yliopiston Aleksanteri-instituutista arvioi, että  Iskander-ohjuksilla voidaan käytännössä hallita koko Itämerta. Suomen turvallisuuden kannalta Iskander-ohjukset ovat Kangaspuron mukaan oleellisia, sillä niiden kantama ulottuu Etelä-Suomeen asti. 

Katso aiemmat uutisvideot aiheeseen liittyen.

1:50

2:28

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.