Viranomainen twiittasi ";l;;gmlxzssaw," ja kansa hätääntyi – kyseessä olikin taaperon vahinkojulkaisu

"Jumissa"kotona? Tämän vuoksi etätöissä on ihanaa 0:38
Etätöissä sattuu kaikenlaista, mutta ei kaikki ole huonost – näitä asioita et ainakaan kaipaa normaalista työelämästäsi!

Viranomaistili twiittasi ";l;;gmlxzssaw,", mutta onneksi kyseessä ei ollut hakkerien hyökkäys.

Yhdysvaltalaisviranomaisen twiitti herätti hämmennystä kansalaissa, joista osa ehti jo epäillä jonkinlaista hätätilaa. Yhdysvaltain puolustusministeriön alaisena toimiva, ydinaseista vastaava US Strategic Command hämmensi Twitterissä twiittaamalla tekstin ";l;;gmlxzssaw", kertoo BBC.

"Olkaa hyvä, jättäkää tämä julkaisu huomiotta"

Pian oudon viestin jälkeen tilille ilmestyi pahoittelu.

– Pyydämme anteeksi mahdollista hämmennystä. Olkaa hyvä, jättäkää tämä julkaisu huomiotta, organisaatio totesi.

Kymmenessä minuutissa ";l;;gmlxzssaw" katosi bittiavaruuteen. Omituinen teksti herätti salaliittoteoreetikot: oliko kyseessä hakkerin viesti, ja oliko meneillään tilin tai jopa ilmavoimien päätukikohdan kaappaus?

Ongelmana ei ollut hakkeri, vaan pikkulapsi

Freelance-journalisti Mikael Thalen anoi selitystä tilanteeseen. Ongelmana eivät vastauksen mukaan olleet hakkerit – twiitti nimittäin oli kirjaimellisesti lapsen käsialaa.

– Kävi ilmi, että heidän Twitteristä vastaava henkilönsä oli jättänyt tietokoneensa valvomatta, minkä johdosta hänen "hyvin nuori lapsensa" oli saanut näppäimistön haltuunsa, Mikael kuvaili saamaansa vastausta Twitterissä.

Viestissä vahvistettiin, ettei tiliä ole hakkeroitu, eikä mitään pahantahtoista ole tapahtunut. Kyse oli yksinkertaisesti etätöissä sattuneesta mokasta.

Jos julkaisu ei näy, katso se täällä.

Outo merkkilitania nousi ilmiöksi

Moni kansalainen kuitenkin intoutui mukaan hupsutteluun. Moni intoutui kohun vanavedessä julkaisemaan vain tekstin ";l;;gmlxzssaw" sisältäviä twiittejä.

Merkkijonolla kommentoitiin myös viranomaisen täysin asiaanliittymätöntä Instagram-kuvaa.

Jos julkaisu ei näy, katso se täällä.

Jos julkaisu ei näy, katso se täällä

Jos julkaisu ei näy, katso se täällä

Lue myös:

    Uusimmat