Mainos

Vincent ja Bruno saivat toisensa Ranskassa

Ranskassa vietettiin keskiviikkona historiallista päivää, kun Montpellerin kaupungissa vihittiin avioliittoon ensimmäistä kertaa homoseksuaalinen pari.

Vincent Autin, 40, ja Bruno Boileau, 30, astelivat kaupungintalolle vihittäviksi kuuden vuoden seurustelun jälkeen. Pari säteili satojen kutsuvieraiden edessä ja vannoi ikuista rakkautta toisilleen pormestari Helene Mandrouxin johdolla.

– Tahdon, miehet vastasivat vuoronperään perinteiseen tapaan.

Selvästi liikuttunut pormestari julisti parin "mieheksi ja mieheksi" raikuvien suosionosoitusten saattelemana. Taustalla soi Frank Sinatran kappale Love and Marriage.

Autin kiitti tilaisuuden päätteeksi tukijoitaan ja perhettään.

– Rakastakaa itseänne, rakastakaamme toisiamme, sillä se on tärkeää, hän sanoi kyyneleitään pyyhkien.

Tapahtumaa seurasi noin 500 kutsuvieraan lisäksi kymmeniä toimittajia eri maista.

Mielenosoituksia pelättiin

Pariskunnan onnea varjosti kuitenkin pelko, että häät kirvoittaisivat mielenilmauksia homoliittojen vastustajilta.

Varotoimena viranomaiset luopuivat suunnitelmista näyttää hääseremonia suorana lähetyksenä kaupungintalon ulkopuolella olevalta jättinäytöltä. Vaihtoehtoisesti se esitettiin suorana kaupunginvaltuuston nettisivuilla.

Niukka enemmistö ranskalaisista kannattaa samaa sukupuolta olevien avioliittoja, ja parlamentti hyväksyi ne pari viikkoa sitten. Siitä huolimatta homoliittoja on vastustettu lukuisilla mielenosoituksilla ympäri maata. Viimeisin järjestettiin Pariisissa sunnuntaina ja siihen osallistui ainakin 150000 mielenosoittajaa.

Mielenosoitusten pelossa vihkitilaisuudessa oli tiukat turvajärjestelyt. Paikalle oli määrätty jopa sata poliisia ja toiset 80 oli asetettu hälytysvalmiuteen. Tilaisuus sujui kuitenkin ilman välikohtauksia.

– Tämä on hyvin erityislaatuinen tilaisuus ja haluamme, että kaikki menee mahdollisimman sujuvasti, sanoi paikallisen poliisin edustaja.

(MTV3 - STT - AFP - REUTERS)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.