Mainos

Villieläinten metsästäjä kuoli työtapaturmassa – litistyi ampumansa norsun alle

Tunnettu eteläafrikkalainen villieläinten metsästäjä kuoli jäätyään norsun alle metsästysretkellä, kertoo Independent.

51-vuotias Theunis Botha johti metsästysseuruetta Zimbabwessa, kuin he törmäsivät elefanttilaumaan, jonka mukana oli myös kantavia yksilöitä.

Osa lauman elefanteista lähti kohti metsästäjiä, jolloin Botha ampui kiväärillä, mikä sai yhden elefanteista pillastumaan niin, että eläin nappasi metsästäjän kiinni kärsällään. Kauempana ollut toinen metsästäjä ampui norsua kuolettavasti, jolloin se kaatui Bothan päälle litistäen hänet hengiltä, kertoo Independent.

Lehden mukaan mies oli aktiivinen villieläinten metsästäjä. Hänen kerrotaan etsineen rikkaita amerikkalaisia asiakkaita harrastamaan trofeemetsästystä villieläinsafareilla. Suomen eläinsuojeluyhdistysten liiton mukaan trofeemetsästyksessä pääasiallinen syy on eläimestä saatava metsästysmuisto.

Mies oli töissä Game Hounds safarilla, jonka nettisivuilla kerrotaan yrityksen olevan edelläkävijä Euroopasta peräisin olevalla metsästysmuodolla, missä iso lauma koiria ajaa saalista kohti metsästäjiä, jolloin eläin ammutaan edestä päin.

Botha oli hiljattain myös mukana johtamassa leijonan ja leopardin metsästysretkeä. Miehellä oli myös viisi lasta ja vaimo.

 

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.