Ville Valo MTV3:lle: Jos seinä tulee vastaan, niin se tulee

Hyväkuntoinen HIM-laulaja Ville Valo on selättänyt terveysvaikeudet ja veti eilen Qstockissa Oulussa energisen shown. Keväällä Amerikan kiertue jouduttiin perumaan ja se harmitti todella paljon.

– Jos en nyt käytä sitä vahvempaa sanaa, niin sanon, että ketutti. Sitten kun seinä tulee vastaan, niin se tulee. Ei kai me huvikseen lennetä toiselle puolelle palloa ja sitten sanota koh koh, nyt ei huvita. Minulla oli keuhkokuume, pronkiitti, astma veti tukkoon ja piti syödä kortisonitabletteja, antibiootteja ja ties mitä. Lääkäri sanoi, että nyt on pakko vain maata. Keikkoja ei sitten ehditty perumaan ja totta kai se harmitti.

– Toisaalta huonokuntoisena ei ole fiksua esiintyä. Sitten siitä tulee sellainen ilmiö, että ihmiset alkaa kritisoida, että olipa huono veto. Siinä ei ole mitään järkeä. Usein en edes usko lääkärin pakkolomiin, mutta tällä kertaa oli pakko. On aika vaikea laulaa, jos köhii kymmenen kertaa minuutissa ja räkä lentää joka suuntaan, kuvailee Ville Valo MTV3:lle.

Rankka keikkarundi edessä

HIM esiintyi tänä kesänä vain kaksi kertaa Suomessa. Ruisrockissa ja Qstockissa.

– Elokuussa alkaa rundi taas. Sitten pitäisi vetää kuutisenkymmentä keikkaa kahden ja puolen kuukauden aikana. Se on sellaista viisi keikkaa ja yksi matkapäivä tahtia. Sitten Pyhäinpäivän jälkeen palataan kotiin ja pestään pyykit.

HIM julkaisi huhtikuussa kahdeksannen levynsä.

– Mun mielestä musiikin taika ei ole kadonnut mihinkään. Inspiksiä tulee sieltä täältä ja koskaan ei tiedä mihin se on menossa. Se tekee musiikista kiinnostavan. Olisi kauheaa, jos tietäisin jo nyt tasan tarkkaan millainen meidän 13. levy tulee olemaan. On paljon kivempaa kun ei tiedä tuleeko seuraavaa levyä vai ei. Joka tapauksessa sellaista slaavilaista melankoliaa ja Tapsa Rautavaaraa siellä ytimessä tulee aina olemaan, kuvailee Valo.

Uutta suomeksi laulettua musiikkia ei ole nyt tulossa.

– 90-luvun lopussa tein Agentsien kanssa musiikkia ja onhan sitä tullut tehtyä upean edesmenneen Kari Tapion kanssakin töitä ja muita suomenkielisiä juttuja. Mutta nyt kuitenkin ei ole aikaa. Aika on niin rajattua ja tulisi kyllä useampikin seinä vastaan, jos jättäisi unet kokonaan ja alkaisi tekemään jotain suomenkielistä humpantynkää, naureskelee hyväntuulinen Valo.

– Jos haluaa tehdä jotain hyvin, niin siihen menee paljon aikaa. Mieluummin teen vähemmän ja paremmin, vähän niin kuin kaikessa.

17-vuotiaan Emmi Kinnusen kysymykseen "Onko se Ville Valo vielä sen saman naisen kaa?" Valo vastaa fiksusti.

– Juoruhan pörrää aina, mutta saman daamin kanssa on heiluttu jo aika pitkään.

(MTV3 – TANJA HUUTONEN)

Lue myös:

    Uusimmat