Ville Valo sairastumisestaan: Oli vaikea edes kävellä – katso video

Harvoin Suomessa keikkaileva HIM esiintyi Turun Ruisrockissa lauantaina. Valo oli toipunut hyvään keikkakuntoon sairausloman jälkeen.

MTV3.fi tapasi ennen keikkaa bändin nokkamiehen Ville Valon, joka myönsi jännittävänsä aina ennen jokaista keikkaa.

HIM aloitti kesäfestivaalien kiertämisen kesäkuussa Euroopasta. Kesää edelsi kuitenkin tauko, sillä toukokuulle kaavailtu Amerikan-kiertue peruttiin viime tipassa Valon sairastumisen takia. Haastattelussa hän avaa ikävän tapauksen taustoja.

– Tietenkin se harmittaa. Minulla oli keuhkokuumeen tynkää ja se meni bronkiitiksi (keuhkoputken tulehdus). Lisäksi astman pahenemisvaihe oli käynnissä. Oli vaikea edes kävellä. Tohtori sanoi, että nyt ei saa heiluttaa kankkua, että nyt pitää vain maata sängyssä, hän kuvailee.

Tilanne ei kuitenkaan ollut täysin uusi Valolle, joka kertoo kärsineensä samasta sairaudesta aikaisemminkin.

– Ei se ollut ensimmäinen kerta, kun mulle käy noin. Se on vaan, että tulee joku pöpö, joka menee bronketiksi ja astma heikentää hapenottokykyä. Ikävältähän se tuntuu, vähän niin kuin keuhkoahtauma, hän kertoo.

Valo sai lääkäriltä myös joitain ohjeita tulevan varalle.

– Ei siinä auta muu kuin yrittää olla röökaamatta ja syödä paljon vihreätä. Onneksi olen kasvissyöjä, hän letkauttaa.

Rapakon takana asuvat fanit saavat eivät kuitenkaan joudu jäämään ilman HIM:iä, sillä bändi lähtee syksyllä mittavalle Amerikan-kiertueelle.

(MTV3 – KATI PUKKI)

Lue myös:

    Uusimmat