Juska Salminen romahti soitettuaan viimeisen kerran HIMin riveissä: "Sitten mentiin syvälle"

HIM-bändissä soittanut Juska Salminen maksoi julkisuudesta kalliin hinnan 9:29
HIMissä soittanut Juska Salminen maksoi julkisuudesta kalliin hinnan

Juska Salminen kertoo esikoiskirjassaan vuosistaan HIM-yhtyeen riveissä.

HIM-yhtyeen kosketinsoittajana vuosina 1998–2000 toiminut Juska Salminen julkaisi keskiviikkona esikoiskirjansa Valon varjossa — Miten minusta tuli HIMin kosketinsoittaja ja mitä tapahtui sitten. Docendon kustantamassa kirjassa Salminen kertoo, miten hän päätyi vannoutuneesta HIM-fanista yhdeksi yhtyeen jäseneksi kesken sen kansainvälisen nousukiidon, millaisia bändivuodet todellisuudessa olivat ja millaisen hinnan julkisuus hänelle maksoi.

Salminen vieraili keskiviikkoaamuna Huomenta Suomessa, jossa hän kertoi kirjastaan ja sen teemoista, muun muassa julkisuudesta. Salmisen mukaan muut yhtyeen jäsenet olivat enemmän taustalla, ja suurimman osan julkisuudesta sai osakseen yhtyeen nokkamies Ville Valo, vaikka julkisuus kosketti toki myös muitakin yhtyeen jäseniä.

Salminen kokee, että julkisuus itsessään kohteli häntä hyvin ja hän muistelee HIMissä viettämiään vuosia hienona aikana. Siitä huolimatta hän jätti yhtyeen keskellä sen kovinta suosiota. 

– Minulle tuli aikoinaan armeijassa masennus. Se tuli aika puskista. Se on toinen kantava teemakin kirjassa. Aloin uupumaan ja pelkäämään soittamista ja Villeä, Salminen kertasi.

Salmisen mukaan Ville Valo oli tuohon aikaan hänen sankarinsa ja "maailman siistein tyyppi", mutta myös ankara. 

– Ei hän aina kaikkein kivoimmin sanonut, jos teit jonkun virheen. Mutta pitää miettiä, että hän oli myös mies, joka vei koko moottoria eteenpäin, tietysti Seppo Vesterisen, managerin kanssa, hän muistutti.

Salminen tippui korkealta ja kovaa noin kuukausi sen jälkeen, kun hän oli soittanut viimeisen keikkansa HIMin riveissä.

– Silloin katsoin peiliin ja tajusin, että kaikki lähti. Sitten mentiin syvälle, ja kaikki romahti.

Mitä tapahtui? Katso koko haastattelu yllä olevalta videolta.

Lue myös:

    Uusimmat