Ville Peltonen debytoi HIFK:n peräsimessä voitokkaasti – "HIFK:n näköinen kiekko välittyy katsomoihin"

Ville Peltonen haluaa peluuttaa HIFK:n näköistä jääkiekkoa:"Päästään jostain liikkeelle" 2:48
Ville Peltonen haluaa peluuttaa HIFK:n näköistä jääkiekkoa: "Päästään jostain liikkeelle"

Jääkiekon SM-liigakausi käynnistyy syyskuun yhdeksäs päivä, mutta joukkueet tapailevat parhaillaan ensiaskeleita elokuun harjoituspelien muodossa.

HIFK:n ja Jukureiden perjantaina pelattu harjoitusottelu päättyi HIFK:n voittoon jatkoajan jälkeen 5-4. Suurinta huomiota herättivät odotetusti joukkueiden päävalmentajat, ensimmäistä kertaa liigaseurojen päävalmentajina esiintyneet HIFK:n Ville Peltonen ja Jukureiden Olli Jokinen.

– Ensimmäinen peli on aina ensimmäinen peli. Tänäänkin oli upea päivä pelata jääkiekkoa. Pääasia, että päästiin jostakin liikkelle ja saadaan lisää intoa, Peltonen kommentoi MTV Urheilulle ottelun jälkeen.

Peltonen on valmentanut edelliset kaudet Saksan A-maajoukkuetta sekä sveitsiläisiä Lausannetta ja Berniä. Ensimmäisessä päävalmentajan pestissään Suomessa Peltonen on kertonut haluavansa nähdä HIFK:n pelaavan seuran arvojen mukaista kiekkoa. Mitä se käytännössä tarkoittaa?

– Se tarkoittaa vauhdikkaampaa ja varmasti ainakin laadukkaampaa kiekollista peliä kuin tänään. Ollaan sitkeitä – vielä sitkeämpiä kuin tänään. Tarvitsemme silloin peleihin hyvän tunnetilan. HIFK:n näköinen kiekko välittyy katsomoihin. Pelaajatkin nauttivat tänään ja sanoivat ottelun jälkeen, että oli paljon parempi pelata, kun katsomoissa oli väkeä, Peltonen iloitsi.

Pelaajiston osalta petonutuissa nähtiin perjantaina ensimmäistä kertaa esimerkiksi hyökkääjät Jere Innala, Eetu Koivistoinen, Olli Palola ja Otto Karvinen.

HIFK:lla on ensi viikolla ohjelmassa kaksi harjoitusottelua Pelicansia vastaan. Peltosella riittää työsarkaa ennen runkosarjan käynnistymistä. 

– Meillä on muutamia arvoasioita ja yksilöiden henkilökohtaisia taktisia valintoja kamppailupelaamiseen liittyen, joita on työstettävä. Olemme niidenkin suhteen vielä alkutaipaleella, Peltonen näki.

Lue myös:

    Uusimmat