Mainos

Vihreiden Niinistö hallituskuviosta: Näyttää valtapelureiden kikkailulta

Vihreiden Ville Niinistön mielestä hallituksen toimet vaikuttavat valtapelureiden kikkailulta. RKP:n Anna-Maja Henriksson puolestaan epäilee, että asiaa on suunniteltu etukäteen.

Vihreiden puheenjohtajan Ville Niinistön mielestä hallitustilanteen kehitys näyttää enemmän valtapelureiden kikkailulta kuin arvojen puolustamiselta.

Jatkamalla yhteistyötä Uusi vaihtoehto -ryhmän kanssa keskusta ja kokoomus selkeästi hyväksyvät kovan linjan turvapaikkapolitiikassa, sillä myös uudessa ryhmässä on ihmisoikeuksille kielteistä ja Suomen sulkevaa linjaa ajavia.

Niinistön mukaan osa perussuomalaisista vain valtapelimäisesti pelattiin pois hallituksesta.

RKP:n puheenjohtajan Anna-Maja Henrikssonin mukaan viime päivien hallitusnäytelmästä on saanut hieman sen vaikutelman, että jotkut tiesivät etukäteen, mitä sen loppumetreillä aiotaan tehdä. Henriksson ei tiedotustilaisuudessa yksilöinyt, keihin hän viittaa.

Pääministeri Juha Sipilä (kesk.) on kertonut suosittelevansa kokoomuksen puheenjohtajalle, valtiovarainministeri Petteri Orpolle, että hallitusyhteistyötä jatketaan perussuomalaisista irtautuneen Uusi vaihtoehto -eduskuntaryhmän kanssa.

Henrikssonin mukaan perussuomalaisten entisen puheenjohtajan Timo Soinin loikkaus uuteen eduskuntaryhmään oli pienoinen yllätys.

Antti Rinne: hallituksen perinne ei muutu 

SDP:n puheenjohtajan Antti Rinteen mukaan Uusi vaihtoehto -ryhmä jatkaa sitä historian perinnettä, mikä Sipilällä ja hallituksella perussuomalaiset mukaan lukien on ollut tähän asti.

Köyhien kurjistaminen ja rikkaiden rikastuttaminen vain jatkuu, jos kokoomus ja keskusta jatkavat hallitusyhteistyötä perussuomalaisista irtaantuneen Uusi vaihtoehto -ryhmän kanssa.

Hän arvioi, että perussuomalaisten puoluekokoustulos henkilövalinnoissa on ollut "karmea yllätys" maltillisemmaksi kuvatulle, entisen SMP:n hengessä olevalle porukalle.

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.