Ville Niemisen Lahden Pelicans ensi kertaa kansainvälisissä peleissä – vastassa tuttuja kasvoja: "Siinä on kiekkoromantiikkaa"

Champions Hockey League -arvontatilaisuus 39:51
Videolla CHL-lohkoarvonta.

Ville Niemisen luotsaama Lahden Pelicans nähdään tulevalla kaudella ensimmäistä kertaa Champions Hockey Leaguessa. C Moren asiantuntijana jääkiekon MM-kisoissa toimiva Nieminen kertoi MTV Urheilulle ajatuksiaan tulevasta turnauksesta.

Pelicans sijoittui viime kaudella runkosarjan kolmanneksi ja sille arvottiin CHL-lohkoon Sveitsin Lausanne, Tshekin mestari Trinec ja Valko-Venäjän mestari Junost Minsk. Lohkossa on runsaasti suomalaisväriä, sillä Lausannea luotsaa entinen maajoukkuetoveri Ville Peltonen. Myös Trinecin päävalmentaja Vaclav Varada on Niemiselle tuttu vastustaja NHL-kaukalosta.

– Hienoa, että päästään pelaamaan Lausannea vastaan. Siellä on tuttu valmennus, jota luotsaa Ville Peltonen. Trinec on taas Tshekin kärkiseuroja ja sitä luotsaa Vaclav Varada. Sen lisäksi päästään Minskiin, se on meille kova reissu. Se on meidän joukkueelle kova matsi ja siinä päästään mittaamaan omaa tasoamme. Siinä on vähän kiekkoromantiikkaa lähteä Minskiin, Nieminen sanoo.

Nieminen on innoissaan tulevasta mahdollisuudesta ja muistuttaa, että kokemus tulee olemaan erittäin tärkeä pelaajille. 

– Se on pelaajien kehitystä parhaimmillaan, kun jokainen pelaaja pääsee haastamaan itsensä, sekä näyttämään omia kykyjään kansainvälisissä peleissä, Nieminen toteaa.

– Se kaikki avartaa silmiä. Olemme niin innoissamme tästä koko CHL-hommasta. Pelaajien kanssa juttelimme, että meillä on tavoitteena päästä mahdollisimman pitkälle ja pelata niin monta CHL-peliä, kun on mahdollista. Meillä on Lahdessa päällä hyvä henki. Seuran tavoitteena on ollut kansainväliset pelit. Nyt päästään haistelemaan ja maistelemaan sitä. Se kehittää meidän pelaajia ja organisaatiota. Lähdetään avoimin mielin mukaan, Nieminen sanoo.

CHL-kausi käynnistyy 29. elokuuta ja finaali pelataan 4. helmikuuta 2020.

Lue myös:

    Uusimmat