Jere Lehtinen paljastaa syyt Leijonien yllätysvalinnalle – "Nuorissa on uskomaton puoli"

Jääkiekon MM-kisoihin valmistautuva Suomen maajoukkue täydentyi eilen kuudella pelaajalla ennen ensi viikolla pelattavaa Tshekin EHT-turnausta. Yhtenä yllätysnimenä on pidetty 18-vuotiasta puolustajaa Henri Jokiharjua.

Videolla juttua Leijonien ja Latvian harjoitusottelusta (12.4.).

MAINOS

MM-kisat alusta loppuun vain C Morella

Jääkiekon MM-kisojen kaikki 64 ottelua näet C Moren suoratoistopalvelusta.

Jokiharju on ensikertalainen A-maajoukkueessa. Hän on pelannut kaksi viime kautta tehokkaasti Pohjois-Amerikan juniorisarjassa WHL:ssä Portland Winterhawksin paidassa. Kuluneella kaudella hän nakutti 63 peliin tehot 12+59=71.

Leijonien GM Jere Lehtinen perustelee Jokiharjun valintaa myös muiden nuorten pelaajien esimerkin kautta.

– Hän on ollut isossa listassamme kevättä ajatellen. Näimme hänen pelaamistaan nuorten kisoissa, ja tiesimme, että hän on yksi vaihtoehto meille, jos hänen pelinsä loppuvat Pohjois-Amerikassa, Lehtinen alustaa MTV Sportille.

– Olen mukana ollessani havainnut, että nuorissa on se uskomaton puoli, että he menevät kuukausittain aika paljon eteenpäin. Siitä on niin paljon esimerkkejä, ketkä pelaavat nyt NHL:ssä. SM-liigassa esimerkkeinä voi mainita Heiskasen Miron ja Urho Vaakanaisen saman ikäluokan pelaajina. Vaakanainen on ollut nyt kaksi viikkoa leirityksessä ja jatkaa. Hän pystyy ottamaan steppejä.

Jokiharju iski alle 20-vuotiaiden MM-kisoissa yhdeksään otteluun 2+3=5 pistettä. Hänet tunnetaan sekä kiekollisista taidoistaan että hyvästä liikkeestään. 

– Tämä peli on muuttunut niin, että täytyy pystyä liikkumaan paljon. Peli nopeutuu koko ajan. Siinä mielessä tämä osui meille aika hyvään saumaan. Hänellä loppui kausi tuolla ja hän lähtee innolla mukaan.

– Saadaan nuorta sukupolvea. Muitakin nuoria on pelannut maajoukkueessa ja he tuntevat toisensa. Tämä on tavallaan jatkumoa sieltä, Lehtinen sanoo.

Kevään MM-kisat alkavat 4. toukokuuta Tanskassa. 

Lue myös:

    Uusimmat